StoryEditor

Na Australian Open Hantuchová s Kingovou

11.01.2008, 08:48
Autor:
SITASITA

Duo slovenských tenistiek v hlavnej súťaži dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji novej sezóny Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion) už pozná svoje súperky v 1. kole. Nasadená deviatka Daniela Hantuchová si na úvod zmeria sily s Američankou Vaniou Kingovou a Dominika Cibulková nastúpi proti Talianke Flavii Pennettovej. V oboch prípadoch ide o nenasadené hráčky.
Hantuchovú čaká v Melbourne už ôsma účasť v rade, jej doterajším maximom je štvrťfinále z roku 2003. S 18-ročnou hráčkou druhej stovky rebríčka WTA Tour Kingovou (108.) sa dosiaľ dlhodobá slovenská jednotka v súťažnom zápase nestretla. V prípade postupu do 2. kola Hantuchová narazí na víťazku súboja nenasadených: Alizé Cornetová (Fr.) - Clarisa Fernandezová (Arg.). Ak sa naplnia papierové predpoklady, v 3. kole by Hantuchovú vyzvala nasadená dvadsaťdvojka turnaja, Češka Lucie Šafářová.
Osemnásťročná Cibulková (49.) zažije svoju premiéru v hlavnej súťaži na Australian Open v súboji proti skúsenej Flavii Pennettovej (39.). Nad 25-ročnou Taliankou už raz vyhrala, a to vlani na antuke v rakúskom Bad Gasteine. Pennettovej sa v Melbourne Parku príliš nezvykne dariť, z doterajších piatich pokusov len raz prekročila prah 1. kola (2006 - 3. kolo). V prípade postupu do 2. kola sa Cibulková stretne s víťazkou zápasu Virginie Razzanová (30-Fr.) - Ashley Harkleroadová (USA). Ďalej už eventuálne čaká "ťažký kaliber" v podobe nasadenej trojky Jeleny Jankovičovej zo Srbska.
Okrem dvojice Hantuchová, Cibulková má šancu prebojovať sa do hlavnej súťaže otvorených majstrovstiev Austrálie z kvalifikácie aj Lukáš Lacko, ktorý by sa stal pri vynútenej neúčasti Dominika Hrbatého jediným slovenským mužským zástupcom.
Hlavná súťaž Australian Open sa začína v pondelok 14. januára, finálové duely sú na programe počas víkendu 26. a 27. januára. Nasadenými jednotkami vo dvojhre sú najlepší svetoví hráči súčasnosti Roger Federer a Justine Heninová. Švajčiar začne proti Argentínčanovi Diegovi Hartfieldovi, Heninovej prvou súperkou bude Japonka Aiko Nakamurová.

Žreb slovenských tenistiek v 1. kole dvojhry na Australian Open 2008:
Daniela Hantuchová (9-SR) - Vania Kingová (USA) - bilancia: 0:0
Dominika Cibulková (SR) - Flavia Pennettová (Tal.) - bilancia: 1:0 (Bad Gastein 2007, antuka: 7:5, 4:6, 6:1)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 11:15