Futbalisti Slovana BratislavaTASR/E. Ďurčová
StoryEditor

Slovan narazí v predkole Ligy majstrov na tím z Faerských ostrovov

09.08.2020, 12:46
Autor:
TASRTASR
Úradujúci slovenský šampión nastúpi na pôde súpera z Faerských ostrovov 18. alebo 19. augusta.

Súperom futbalistov ŠK Slovan Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov 2020/2021 bude KÍ Klaksvík. Úradujúci slovenský šampión nastúpi na pôde súpera z Faerských ostrovov 18. alebo 19. augusta.

Rozhodol o tom nedeľňajší žreb vo švajčiarskom Nyone. V pondelok o 12.00 hod. prebehne na tom istom mieste žrebovanie 2. predkola.

UEFA rozdelila 34 tímov do piatich skupín. Slovan figuroval v 5. skupine a vďaka klubovému koeficientu bol nasadený, pričom okrem Klaksvíku mohol dostať za súpera aj Floru Tallinn, NK Celje a KuPS Kuopio. Vlani stroskotali zverenci Jána Kozáka už v 1. predkole Ligy majstrov na Sutjeske Nikšič z Čiernej Hory, pokračovali však v 2. predkole Európskej ligy a v tejto súťaži sa napokon dostali až do hlavnej fázy. V K-skupine v konkurencii Wolverhamptonu Wanderers, Besiktasu Istanbul a SC Braga získali štyri body.

Hráčske zastúpenie v 1. predkole nového ročníka Ligy majstrov bude mať slovenský futbal v ďalších troch kluboch. Ferencváros Budapešť, v ktorom pôsobí stredopoliar Michal Škvarka, nastúpi doma proti švédskemu Djurgardenu. Omonia Nikózia v kádri s Tomášom Hubočanom a od leta aj s Michalom Ďurišom, vycestuje v 1. predkole do Arménska na duel s FC Ararat-Armenia. Stopér Ivan Hladík by sa mohol v drese Suduvy Marijampole predstaviť na pôde estónskej Flory Tallinn.

V dôsledku pandémie koronavírusu sa zápasy 1.-3. predkola LM budú hrať iba na jeden zápas. Play off, ktorá je posledná zastávka pred skupinovou fázou, sa už bude hrať na dva duely systémom doma - vonku. Európska futbalová únia (UEFA) vo štvrtok rozhodla, že stretnutia sa v prípade potreby budú môcť odohrať aj na neutrálnej pôde. Ak domáci tím ako organizátor nebude môcť pre epidemiologické reštrikcie vo svojej krajine zorganizovať zápas, jeho povinnosť bude zabezpečiť náhradné dejisko na neutrálnej pôde.

Podmienka je, aby hosťujúce mužstvo nemalo problém s cestou. Domáce tímy budú musieť informovať UEFA o obmedzeniach vo svojej krajine v súvislosti s cestovaním a v dostatočnom predstihu dať túto skutočnosť na vedomie aj súperovi. Futbalové zväzy Poľska, Maďarska, Grécka a Cypru v tejto súvislosti ponúkli pomoc a UEFA informovali, že by svoje štadióny vedeli poskytnúť na odohratie takýchto stretnutí.

Skupinová fáza LM odštartuje v porovnaní s predošlými sezónami s približne mesačným oneskorením 20.-21. októbra, finále v Istanbule sa uskutoční 29. mája budúceho roka.

Žreb 1. predkola Ligy majstrov 2020/2021:
Ferencváros Budapešť - Djurgarden IF
Celtic Glasgow - KR Reykjavík
Legia Varšava - víťaz predkvalifikácie KF Drita/Linfield FC
FC Šerif Tiraspoľ - CS Fola Esch
Connah's Quay Nomads FC - FK Sarajevo
FK Crvena Zvezda Belehrad - Europa FC
FK Budučnost Podgorica - PFC Ludogorec Razgrad
FC Ararat-Armenia - AC Omonia Nikózia
Floriana FC - CFR Kluž
Maccabi Tel Aviv - FC Riga
FK Karabach - FK Sileks
FC Dinamo Tbilisi - KF Tirana
Dinamo Brest - FC Astana
Molde FK - KuPS Kuopio
FC Flora Tallinn - FK Suduva Marijampole
NK Celje - Dundalk FC
KÍ Klaksvík - ŠK SLOVAN BRATISLAVA

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 19:12