Podľa Richarda Lintnera, ako aj ostatných klubových funkcionárov, bolo zrušenie súťaže jediným možným riešením.TASR
StoryEditor

Lintner končí ako šéf Tipsport Ligy. Odvolali ho

22.06.2020, 15:05
Autor:
TASRTASR
Na pondelňajšom zasadnutí v Banskej Bystrici poverila dočasným riadením najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Imreho Valáška, riaditeľa HC Nové Zámky.

Dozorná rada spoločnosti Pro-Hokej odvolala šéfa riadiaceho orgánu Tipsport Ligy Richarda Lintnera. Na pondelňajšom zasadnutí v Banskej Bystrici poverila dočasným riadením najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Imreho Valáška, riaditeľa HC Nové Zámky.

"Na dnešnom stretnutí dozornej rady sme rozhodli o odvolaní riaditeľa Richarda Lintnera. Predchádzali tomu záležitosti, ktoré sme ako členovia dozornej rady od neho vyžadovali a nedostali sme ich v súlade s našimi požiadavkami. Riadne valné zhromaždenie Pro-Hokeja je zvolané na 21. júla, dovtedy bude riadiť Pro-Hokej Imre Valášek," potvrdil Roman Porubský, člen dozornej rady Pro-Hokeja.

Rozhodnutie štvorice členov dozornej rady Jozefa Mitochu, Milana Čankyho, Róberta Ľuptáka a Porubského v neprospech Lintera bolo jednohlasné.

"V utorok pôjdeme za Richardom Lintnerom, aby sme prebrali nejaké veci. Ale hlavný dôvod odvolania je, že kluby nemajú s Pro-Hokejom uzavreté práva na reklamu. Richard to mal na starosti a upozorňovali sme ho na to," zdôraznil Čanky.

Rozhodnutie o odvolaní Lintnera však nevzniklo na pondelňajšom zasadnutí. Ako priznal Ľupták, kluby o tejto možnosti diskutovali už dlhšie:

"Kluby sa na tom dohodli už na minulom zasadnutí. Okrem nedoriešených práv sme boli nespokojní aj v iných veciach. Možno sme ťažšie komunikovali a možno treba skúsiť niečo nové. Kluby s tým boli stotožnené. Richard nejaké veci nechcel počuť a akceptovať, ale pre hokej urobil veľa práce. My sa s ním chceme rozísť v dobrom, ale chceme viac napredovať. Budeme hľadať nového riaditeľa, po ťažkej situácii po pandémii koronavírusu to nemáme jednoduché. Návrh na nového riaditeľa budú dávať kluby, budeme to spoločne riešiť."

01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 03 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 04 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu 05 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 10:40