StoryEditor

Cibulková v Austrálii končí. Vypadla hneď v prvom kole

14.01.2008, 23:00

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo svojej premiére v hlavnej súťaži na Australian Open (dotácia 18 miliónov americký dolárov). 18-ročná tenistka podľahla Talianke Flavii Pennettovej 4:6, 7:5, 4:6. Zápas trval takmer tri hodiny. Jej maximom z troch doterajších štartov na turnajoch "veľkej štvorky" tak zostáva tretie kolo z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži.
V hlavnej súťaži dvojhry v Melbourne Parku má slovenský tenis ešte dvojnásobné zastúpenie. Nasadená deviatka ženského singla Daniela Hantuchová aj úspešný kvalifikant mužskej dvojhry Lukáš Lacko odohrali svoje zápasy úvodného kola dnes v noci.
Osemnásťročná Slovenka (48.) odohrala zápas plný zvratov. Mohla aj vyhrať, napokon sa však s grandslamovým turnajom v Melbourne lúči.
"Bol to veľmi tesný zápas. Pennettová potvrdila, že je to výborná hráčka, ktorá už bola v najlepšej svetovej dvadsiatke. Mala som trošku aj smolu, lebo toľko zlých výrokov rozhodcov, čo bolo dnes proti mne, to si ani nepamätám," povedala Cibulková. So svojím výkonom je však spokojná. "Ak mi vydrží táto forma, určite prídu aj lepšie výsledky a otočí sa to v môj prospech," dodala rodáčka z Piešťan. Talianka tak odplatila Slovenke minuloročnú trojsetovú prehru z turnaja v Bad Gasteine.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 23:50