StoryEditor

Tenisoví giganti obhájili titul

17.12.2007, 23:00

Svetové tenisové jednotky, Švajčiar Roger Federer a Belgičanka Justine Heninová, obhájili svoje tituly majstrov sveta. Tie každoročne slávnostne udeľuje Medzinárodná tenisová federácia.
Federerova éra sa nekončí
Dvanásťnásobný grandslamový šampión Roger Federer triumfoval v prestížnej ankete už štvrtýkrát za sebou. To sa predtým podarilo len jeho nedávnemu premožiteľovi na ázijskej exhibícii, Američanovi Petovi Samprasovi. "Každý rok prináša nové výzvy a ja som šťastný, že som bol schopný zvýšiť úroveň mojej hry vtedy, keď som to potreboval," vyjadril sa 26-ročný Bazilejčan. Aj napriek deviatim tohtoročným prehrám Federer naďalej suverénne kraľuje svetovému mužskému tenisu. Švajčiarska tenisová hviezda triumfovala tento rok s výnimkou parížskeho Rolland Garros na všetkých turnajoch "veľkej štvorky". Svoju ďalšiu úspešnú sezónu zavŕšil Federer víťazstvom na turnaji majstrov čínskom Šanghaji. Švajčiarsky tenisový fenomén navyše ako prvý hráč v histórii zarobil počas sezóny na svetových turnajoch viac ako 10 miliónov dolárov.
Heninovej najlepšia sezóna
Pre dvadsaťpäťročnú rodáčku z Liége bol rok 2007 najúspešnejším v jej doterajšej tenisovej kariére. Belgičanka získala v tohtoročnej sezóne dva grandslamové tituly z troch účastí a obhájila aj svoje prvenstvo na madridskom turnaji majsteriek. "Toto bola jednoznačne moja zatiaľ najúspešnejšia sezóna. Mám za sebou obdobie, ktoré bolo veľkou výzvou, ale zostala som v pozitívnom rozpoložení a dokázala som, že nič nie je nemožné, keď človek tvrdo pracuje. Myslím si, že to najlepšie mám stále ešte len pred sebou," povedala Belgičanka, ktorá v roku 2007 zaznamenala obdivuhodnú bilanciu 63 víťazstiev a len 4 prehier. Heninová si počas roka pripísala na svoje konto okrúhlych 10 titulov a ako prvá ženská tenistka zarobila v sezóne viac ako päť miliónov dolárov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 00:03