TASR/A. Galica
StoryEditor

"Ideme tam po medaily." Vlhová má v Pekingu veľké plány, tvrdí agentúra AP

02.02.2022, 14:57
Autor:
TASRTASR
Pre Vlhovú sú rozbiehajúce sa ZOH tretie v kariére. Jej maximom je doposiaľ piate miesto v kombinácii z Pjongčangu 2018.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ktorá patrí k najväčším rivalkám Mikaely Shiffrinovej z USA, má na zimných olympijských hrách v Pekingu veľké plány. Takto predstavil slovenskú reprezentantku redaktor americkej tlačovej agentúry AP Andrew Dampf vo fíčeri, z ktorého TASR prevzala podstatné časti.

"Ideme tam po medaily"

Pre Vlhovú sú rozbiehajúce sa ZOH tretie v kariére. Jej maximom je doposiaľ piate miesto v kombinácii z Pjongčangu 2018. Tento rok je však po úspechoch vo Svetovom pohári vážnou ašpirantkou na zisk najcennejších olympijských kovov.

"Ideme tam po medaily," potvrdil podľa AP tréner Slovenky Mauro Pini a dodal: "Prvýkrát ste na olympiáde stratení, druhýkrát sa učíte a pri tretej účasti dokážete podať kvalitný výkon."

Podľa informácií, ktoré Pini poskytol agentúre, nie je stále vylúčený ani štart Vlhovej v olympijskom zjazde. V Pekingu sa držiteľka veľkého glóbusu zaručene predstaví vo všetkých ostatných individuálnych disciplínach.

Najväčšie šance má v slalome. Zisk malého glóbusu v tejto disciplíne v tejto sezóne si zaistila už 11. januára v rakúskom Schladmingu.

Pini: Som si istý, že ju bude celá krajina sledovať

Vlhovú privítala po zisku celkového prvenstva vo Svetovom pohári na oficiálnej audiencii aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Švajčiarky tréner nebol pri opisovaní popularity svojej zverenkyne v jej vlasti skromný: "Som si istý, že celá krajina bude Petru sledovať. Je na nej niečo výnimočné, vieme to."

Dvadsaťšesťročná Liptáčku bola v minulej sezóne jedinou lyžiarkou, ktorá štartovala na všetkých 31 podujatiach SP. V tomto ročníku sa sústredí takmer výlučne na slalom a obrovský slalom.

Pini, ktorý v minulosti trénoval aj Laru Gut-Behramiovú či Tinu Mazeovú tvrdí, že na konci minulej sezóny bola jeho terajšia zverenkyňa úplne zničená:

"Ak sa pozriete na priebežné poradie SP, máme tento rok viac bodov v menej pretekoch. To je veľmi veľký rozdiel. Snažíme sa zvládať detaily, je dôležité, aby mala čas na regeneráciu, oddych a na zábavu. Potom je aj veľa času na smiech."

Zimné olympijské hry v Pekingu:

01 - Modified: 2022-05-09 08:41:59 - Feat.: - Title: Rast exportu z Číny sa prudko spomalil. Peking pokračuje v politike nulovej tolerancie voči covidu 02 - Modified: 2022-04-25 09:24:21 - Feat.: - Title: Hrozba rozširovania lockdownov v Číne ťahá dole burzy, oslabujú aj ceny ropy 03 - Modified: 2022-03-28 13:42:57 - Feat.: - Title: Vzťahy Ruska s Čínou sú najpevnejšie v histórii, tvrdí šéf ruskej diplomacie Lavrov 04 - Modified: 2022-03-21 13:02:46 - Feat.: - Title: Športovci ukazujú, prečo Putin nemá šancu vyhrať 05 - Modified: 2022-03-20 11:15:42 - Feat.: - Title: Vlhová sa dostala na stupne víťazov. Sezónu ukončila tretím miestom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 07:15