StoryEditor

Cibulková: Teším sa, že budem líderkou tímu

30.01.2008, 23:00
Pre zranenie našej najlepšej tenistky Daniely Hantuchovej sa predstaví v národnom tíme prvýkrát v pozícii líderky. 18-ročná Dominika Cibulková sa na túto úlohu teší. "Teším sa na to, že budem líderkou tímu," tvrdí v rozhovore pre HN rodáčka z Piešťan.

Najlepšia tenistka Daniela Hantuchová pravdepodobne nebude proti Česku hrať. Takže vás čaká prvýkrát v kariére úloha fedcupovej jednotky. Ste na ňu pripravená?
Je to veľká škoda, že Daniela Hantuchová nebude môcť hrať. Určite by to bolo iné, keby hrala. Mali by sme väčšiu šancu uspieť. Prvýkrát si však vyskúšam byť jednotkou. Teším sa na to, že budem líderkou tímu.

Aké šance máme bez semifinalistky Australian Open?
My môžeme v Brne len prekvapiť. Češky budú v pozícii favoritiek, ktorú musia potvrdiť. A to by nám mohlo pomôcť, že budú pod tlakom.

Môže to nejako ovplyvňovať atmosféru v tíme?
Osobne na moju hru to nemá žiadny vplyv. Trénujem na sto percent a som pripravená na každú alternatívu. Keby hrala Daniela, tak by to bolo lepšie, ona je najväčšia posila. Uvidím, proti komu nastúpim na prvý zápas, a budem sa snažiť vyhrať.

Budete hrať v prvom rade za tím, ale napríklad výhra nad Nicole Vaidišovou by vám určite pomohla aj v individuálnej kariére.
Pre mňa je absolútna česť reprezentovať Slovensko v Pohári federácie. Každý zápas chcem hrať na sto percent, a pravdou je, keby sa mi podarilo nejaké víťazstvo, napríklad aj nad Vaidišovou, dvihne mi to sebavedomie a pomôže na ďalších turnajoch sezóny.

S novou hviezdou svetového tenisu Vaidišovou ste minulý rok v Pohári federácie takmer vyhrali. Čo teraz musíte urobiť, aby ste ju zdolali?
Bude to úplne iný zápas ako v Bratislave. Pred rokom sme hrali na antuke pred domácim publikom. Teraz budeme hrať na úplne inom povrchu. Ten jej bude asi vyhovovať viac, pretože výborne podáva. Musím sa hlavne sústrediť na svoju hru. Musím ju dostať do dlhších výmen a potom by som mohla uspieť.

Obidve máte 18 rokov. Napriek tomu vás vo svetovom rebríčku delí takmer 40 miest. Čo ona má a vy nie?
Je to určite aj výškou. Na to sa však nedá vyhovárať. Ja mám zase lepší pohyb ako ona. Nicole bola už od detských čias vždy najlepšia, ja som sa medzi elitu v každej vekovej kategórii musela poctivým tréningom vyštverať. Som iba na začiatku kariéry a dúfam, že stále budem stúpať vyššie a vyššie.

Teraz budete líderkou tímu. Pred niekoľkými dňami to však vyzeralo, že možno ani nebudete reprezentovať. Tvrdila ste, že to nezávisí len od vás, ale aj od manažérskej skupiny Octagon, ktorá vás sponzoruje.
Poprosila som túto spoločnosť, aby mi pomohla s mojou zmluvou. Doteraz som mala zmluvu, čo podpísali moji rodičia. Boli tam iné podmienky. Fima Octagon mi s tým iba pomohla. Nič špeciálne v tom nebolo.

Spomínali sa aj vaše zlé vzťahy s nehrajúcim kapitánom Mojmírom Mihalom.
Nebola som spokojná vtedy po fedcupovom zápase proti Česku. Nepáčilo sa mi, čo hovoril do médií. Mali sme nejaké nezhody, ale teraz sa to už napravilo a verím, že budeme fungovať ako tím.

Nemôže to byť spôsobené aj tým, že už ste vo svetovej špičke, chodíte na najlepšie svetové turnaje a od národného tímu si vyžadujete väčší rešpekt?
To práveže nie. Určite to nie je tým, že by som si myslela, že som nejaká hviezda. Presne viem, kde je moje miesto.

01 - Modified: 2003-07-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Obnovili dopravu 02 - Modified: 2003-07-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Predaj automobilov 03 - Modified: 2003-07-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: SR plní lisabonské kritériá
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 19:38