Slovenský brankár Marek ČiliakTASR/M. Baumann
StoryEditor

"Chcem svoje peniaze späť." Čiliakovi došla trpezlivosť, na Slovan podal trestné oznámenie

28.05.2019, 14:30
Autor:
jatjat
Bývalý brankár Slovana Bratislava Marek Čiliak trvdí, že klub mu dlhuje tri výplaty.

Hokejovým svetom letí správa o konci Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige a návrate do slovenskej extraligy. Ten je však podmienený uhradením všetkých dlhov. A tých má známy klub hromadu, teraz navyše čelí žalobe na súde.

​Trpezlivosť totiž došla brankári Marekovi Čiliakovi, ktorý sa rozhodol podať na Slovan trestné oznámenie.

"Mám to šťastie, že mi dlhuje len tri výplaty, pretože som odišiel do Brna. Ale čo chlapci, ktorí zostali? Tým dlhuje sedem a viac výplat," rozohnil sa Čiliak v rozhovore pre sport24.sk.

Keď Juraj Široký mladší, jeden z popredných činovníkov Slovana, na pondelkovej podvečernej tlačovke v Bratislave oznamoval, že sa klub vracia do extraligy, dostal otázku, ako je na tom klub s dlhmi. Bez váhania priznal, že ide o sumu vo výške niekoľko miliónov eur.

Je to šialenstvo, reagujú hráči

Veľkú časť z nich tvoria nevyplatené mzdy hráčom. A nejde len o tých z uplynulej sezóny, existujú neuhradené prostriedky staré niekoľko rokov. Okrem Čiliaka sa totiž rozhovoril Kanaďan Barry Brust, ďalší brankár, ktorého fanúšikovia v Bratislave milovali. "Dlhuje mi viac ako 200-tisíc eur a niekoľko rokov mi z toho nič nezaplatili."

​Jeho krajan, útočník Jeff Taffe, tiež neváhal prezradiť presnú sumu, ktorú mu Slovan dlhuje. "Ide o 300-tisíc eur. Som z toho smutný, pretože stále len sľubovali, a pritom to bola lož. Nedostávať dva roky peniaze za prácu, to je šialenstvo," hnevá sa.

Tomu klub dlhoval za pôsobenie v sezóne 2016/17, po ktorej radšej odišiel do švajčiarskeho Ambri-Piotta. Po roku sa však do Bratislavy vrátil. "Pretože som si myslel, že je to jediná cesta, ako získať peniaze späť. Ale nestalo sa. Nikto so mnou navyše nekomunikuje. Je načase, aby niekto zobral spravodlivosť do rúk. Všetko rieši môj agent a podnikneme kroky, aby sme získali to, čo mi patrí," povedal Taffe pre sport24.sk.

Čiliak tomu nerozumie

Čiliak sa svoje peniaze snažil najprv vymôcť cez arbitrážny súd, ktorý mu vedenie KHL uznalo. "Ale Slovan nič. Fakt tomu nerozumiem. Ako by bolo týmto ľuďom všetko jedno. Ja by som na toto nemal povahu," uľavil si gólman Komety Brno, ktorý teraz ľutuje, že ju vôbec opúšťal.

"Podal som trestné oznámenie na súd a všetko rieši môj právnik," vravel Čiliak, ktorého pobavilo, že sa mu ozvala istá firma s návrhom, že od neho odkúpi jeho pohľadávky za štyridsať percent. "Ja som bol však zamestnanec a chcem svoje peniaze späť!" Uzatvára rázne dvadsaťdeväťročný gólman.

Jemu i všetkým ostatným, ktorým Slovan dlhuje, však dáva istú nádej fakt, že klub nesmie podľa licenčných podmienok hrať slovenskú extraligu, ak neuhradí všetky svoje záväzky.

Dokáže to?

01 - Modified: 2024-03-21 18:34:32 - Feat.: - Title: Liga majstrov bude bez našich klubov. Prestížne, no nerentabilné, nie je to až také terno, tvrdí funkcionár 02 - Modified: 2024-03-13 13:46:44 - Feat.: - Title: V klube si ho nevedia vynachváliť. Brankárom v Česku vládne nenápadný Slovák 03 - Modified: 2024-03-12 15:23:40 - Feat.: - Title: Dohoda s Orlenom bola predo dvermi, nakoniec je všetko inak. Štadión Slovana však môže mať čoskoro nový názov 04 - Modified: 2024-03-02 14:29:34 - Feat.: - Title: Halák neposilní Slovan. Nechcel som spraviť dusnú atmosféru v kabíne, povedal slovenský brankár 05 - Modified: 2024-02-16 14:47:18 - Feat.: - Title: Lašák vidí pri návrate Haláka na Slovensko veľký otáznik. Vyjadril sa aj k jeho šanci v reprezentácii
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 00:30