StoryEditor

Ružomberčanov čaká súboj Dávida s goliášom

04.08.2006, 00:00

Ružomberskí futbalisti sa v stredu večer postarali o prekvapenie, keď zdolali švédsky Djurgarden 3:1 a postúpili tak do tretieho predkola. Ani samotný riaditeľ futbalového klubu Karol Vály neveril, že futbalisti okolo kapitána Marka Saparu sa pretlačia ďalej.
Napokon však dve minúty pred koncom Jan Nezmar rozjasal domácich fanúšikov Zverenci trénera Františka Komňackého sa tak postarali o predĺženie negatívnej série švédskych futbalových klubov v Lige majstrov, ktorá trvá už dlhých šesť rokov.

Liptáci medzi elitu
Ružomberské úspešné ťaženie si nenechali ujsť ani pozorovatelia zahraničných klubov, ktoré sa zaujímajú hlavne o Marka Saparu, Igora Žofčáka a Ľuboša Hajdúcha, ktorí sa svojimi výkonmi môžu predať do špičkových klubov. Už teraz je známy záujem klubov ako napríklad francúzsky Rennes alebo ruský Dnepropetrovsk. Prvé stretnutie odohrajú zverenci českého trénera Františka Komňackého pravdepodobne v stredu 9. augusta v metropole Ruska, odveta je potom na programe o dva týždne pravdepodobne v stredu 23. augusta na štadióne pod Čebraťom. CSKA je úradujúcim šampiónom Ruska (domáca súťaž sa hrá systémom jar -- jeseň), ligový titul v novodobej ére získal aj v roku 2003. Jeden z najbohatších klubov súčasnosti bol posledným majstrom spoločnej súťaže Sovietskeho zväzu v roku 1991. Predtým sa ešte pod názvom CDSA tešil z titulov aj v zlatej ére na prelome 40. a 50. rokov a majstrom ZSSR sa hráči CSKA stali tiež v roku 1970.

Abramovič kupuje hlavne reprezentantov
Okrem týchto domácich trofejí sa v roku 2005 tešili zverenci trénera Valerija Gazzajeva aj z víťazstva v Pohári UEFA a stali sa tak vôbec prvým ruským tímom, ktorý zvíťazil v niektorej z európskych klubových pohárových súťaží. Keďže v tomto roku triumfoval CSKA tiež v Ruskom pohári, bola to pre moskovský tím určite najúspešnejšia sezóna v histórii. Víťazstvo v Ruskom pohári si CSKA zopakoval aj v roku 2006. Hlavným chlebodarcom CSKA Moskva je ruský magnát Roman Abramovič, ktorý už viackrát povedal, že z ruského klubu vytvorí druhý Real Madrid. Vedenie klubu sa zaujíma hlavne o reprezentantov. V súčasnom kádri ruského majstra figuruje niekoľko reprezentantov "zbornej" (Akinfejev, bratia Berezuckí, Ignaševič, Aldonin, Gusev), ktorých dopĺňa viacero legionárov. Medzi najznámejších určite patria chorvátsky útočník Ivica Olič či Brazílčania Vagner Love, Dudu a Daniel Carvalho, ktorí sa ocitli v nominácii nového trénera "kanárikov". Okrem Moskovského tímu vlastní ruský boháč aj anglický veľkoklub FC Chelsea, takže v Lige majstrov bude mať až dva tímy.

01 - Modified: 2003-03-27 00:55:39 - Feat.: 0 - Title: Prezident Bush pripravil Američanov na dlhú vojnu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 10:33