StoryEditor

Lukáš Hartig: Belasých pochovali dva góly do šatne

24.07.2006, 00:00

Nad Slovanom ste vyhrali presvedčivým trojgólovým rozdielom. Nepôsobil váš súper odovzdaným dojmom?
- Ja si nemyslím, že by Slovan hral zle. Mali však smolu v tom, že sme strelili gól už v druhej minúte. Potom už museli hrať vabank, všetko stavili na útok a ich obrana zostala prakticky úplne voľná. Túto ponúknutú šancu sme využili aj vďaka našim kvalitným útočníkom.

Pár minút pred koncom prvého polčasu ste strelili svoj prvý gól v novej sezóne.
- Pred streleným gólom som mal ešte jednu čistú šancu, ale som rád, že aspoň jeden gól pomohol k zisku troch bodov. Kvantum kvalitných centrov som dostával od Jana Kozáka a Tomáša Oravca, s týmito hráčmi je radosť hrať. Slovan pochoval hlavne ten tretí gól, ktorý v nadstavenom čase prvého polčasu strelil Marián Čišovský.

Ako sa vám hralo pred najväčšou návštevou kola?
- Bez divákov sa podľa môjho názoru neoplatí ani hrať. Vždy je dobré, keď zápasy sledujú vypredané tribúny. Slovan mal za sebou vynikajúcich fanúšikov, ktorí aj napriek negatívnemu stavu stále hnali svojich dopredu.

Belasí fanúšikovia povzbudzovali svojich aj nefutbalovým správaním (vytrhávanie stoličiek, hádzanie dymovníc...). Zažili ste podobné vyčíňanie aj v iných zahraničných kluboch?
- Všetko je to hlavne o emóciách, keď som hrával za Spartu Praha, tak diváci popri povzbudzovaní vždy niečo porozbíjali. To, čo sa dialo na Artmedii, nebolo ničím výnimočným. Dôležité je hlavne to, keď fanúšikovia povzbudzujú.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 21:42