StoryEditor

Chcem hrať v klube, ktorý získa Stanleyho pohár

14.08.2006, 00:00

Deviaty ročník ankety Zlatý puk o najlepšieho hokejistu sa niesol v znamení absencií viacerých hokejových hviezd, ktoré uprednostnili iné aktivity. Víťazom ankety o najlepšieho hokejistu Slovenska sa tešil útočník Atlanty Thrashers Marián Hossa, ktorý sa súčasne stal aj najlepším útočníkom. Zopakoval tak zlaté double, ktoré vlani získal Ľubomír Višňovský. Obe ocenenia si zaslúžil hlavne za svoje výkony v drese Atlanty, kde mal bodovo najúspešnejšiu sezónu v kariére v NHL (39 gólov+ 53 asistencií).

Tento rok sa vám mimoriadne darilo, no nevymenili by ste individuálne úspechy za zisk Stanleyho pohára?
-- Určite by som toto individuálne ocenenie vymenil za tímový úspech. Mňa však veľmi teší, že som sa dostal do spoločnosti tých, ktorí patria k najlepším. Je to vynikajúci pocit, keď hokejista získa obe ocenenia.

Za sebou máte prvú sezónu v Atlante. Má vôbec tento klub šancu na postup do vyraďovaích bojov?
-- Ja si myslím, že v NHL si nemôže byť nikto istý úspechom, v prvom rade treba postúpiť do play-off, kde začínajú všetky tímy od nuly. Napríklad Edmonton postúpil z ôsmeho miesta, dostal sa do finále a o jeden zápas mu ušiel Stanleyho pohár. Keď už chytíte víťaznú sériu a brankár sa postaví na hlavu, tak je všetko možné.

Ako sa vám pozdáva aktuálna sila Atlanty?
-- Na papieri to vyzerá podobne ako vlani, ale dúfam, že ten brankár, ktorý chytával iba polovicu sezóny, bude v poriadku. To by by bolo veľké plus pre náš tím.

Dopriali ste si počas letnej prípravy okrem hokeja aj iné športy?
-- Viac teraz trénujem, aby si moje koleno zvyklo na záťaž. Bohužiaľ, také športy ako futbal, hokejbal som musel vynechať.

Kedy sa chystáte do Ameriky?
-- Mám už kúpené letenky na siedmeho septembra, dovtedy si budem musieť povybavovať všetky veci.

Čo sa týka reprezentácie, kontaktoval vás už aj nový tréner Július Šupler?
-- Pán Šupler mi ešte nevolal, ale už sme sa spolu viackrát rozprávali. Pokiaľ mi moje zdravie dovolí, tak si vždy rád oblečiem reprezentačný dres.

Ktoré pozitívne zmeny v NHL ste si všimli po ročnej výluke?
-- Samotná hra sa zmenila, padlo viac gólov. Je to zaujímavejšie pre fanúšikov, je to vidno aj na tom, že viacerí skúsení hráči prekročili viackrát stobodovú hranicu ako pred dvoma rokmi. Je to teraz útočnejší hokej, ktorý priláka hlavne nových divákov.

Váš brat Marcel podpísal novú zmluvu s New Yorkom Rangers. Doma teda vládne spokojnosť?
-- Brat bol veľmi spokojný, keď podpísal jednocestný kontrakt, aj v reprezentácii sa mu darilo. Teraz sa musí starať hlavne o to, aby si svoj výkonnostný štandard udržal, pretože ak sa mu nebude dariť, tak ho nahradí iný hráč.

Nemrzí vás, že svoj talent nemôžete zúročiť viac ako v priemernej Atlante?
-- Teraz si nemám veľkú šancu vyberať, ale keď sa takto stretneme o dva roky, tak budem v inej pozícii. Určite si budem vyberať klub, ktorý má šancu vyhrať Stanleyho pohár.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. máj 2024 17:10