StoryEditor

Slováci nemajú vysoké ciele

01.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Fanúšikovia boli zvyknutí v predchádzajúcich rokoch na lepšie umiestnenia biatlonových reprezentantov, aké momentálne predvádzajú v pretekoch svetového pohára. So žiadnymi veľkými cieľmi neodchádzajú ani do talianskej Anterselvy, kde sa zajtra začínajú majstrovstvá sveta v biatlone.

Fanúšikovia boli zvyknutí v predchádzajúcich rokoch na lepšie umiestnenia biatlonových reprezentantov, aké momentálne predvádzajú na pretekoch svetového pohára. So žiadnymi veľkými cieľmi neodchádzajú ani do talianskej Anterselvy, kde sa zajtra začínajú majstrovstvá sveta v biatlone. Prezident zväzu Juraj Sanitra však nestráca optimizmus a verí, že niekto dosiahne veľmi dobrý výsledok.
Jediným mužským zástupcom, ktorý sa dokázal prepracovať v prebiehajúcej sezóne do bodovanej tridsiatky, je Marek Matiaško, ktorý v nemeckom Rupholdingu skončil na 28. mieste. Zo žien dosiahla bodovanú priečku taktiež iba jediná pretekárka, Martina Halinárová rovnako v Rupholdingu prišla do cieľa na 14. mieste.
"Hovoriť o tom, že výkony a výsledky našich reprezentantov zo Svetového pohára sa na majstrovstvách sveta radikálne zmenia, by bol nezmysel. Samozrejme, zo skúseností viem, že šampionát býva v úplne inej atmosfére, preteká sa s iným nasadením. Verím, že niekto z tej pätice pretekárov v oboch kategóriách aspoň raz ´uletí´ k veľmi dobrému výsledku," nestráca optimizmus prezident Slovenského zväzu biatlonu Juraj Sanitra.
Slovensko zaznamenalo v doterajšej histórii jediný medailový zásah, v roku 1999 v stíhacích pretekoch na 10 kilometrov si vo fínskom Kontiolahti vybojovala striebro Martina Halinárová, vtedy pod menom Schwarzbacherová.

Slováci na šampionáte:
Muži
Marek Matiaško
Miroslav Matiaško
Pavol Hurajt
Matej Kazár

Ženy
Martina Halinárová
Soňa Mihoková
Soňa Mihoková
Janka Gereková
Ľubomíra Kalinová

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 21:43