StoryEditor

Trnava už pozná súperov v Európskej lige. Škrtel príde na Slovensko

31.08.2018, 13:38
Autor:
TASRTASR
Futbalisti Spartaka narazia aj na klub Martine Škrtela.

Futbalisti FC Spartak Trnava sa v hlavnej fáze Európskej ligy stretnú v D-skupine s Anderlechtom Brusel, Fenerbahce Istanbul a Dinamom Záhreb. Rozhodol o tom piatkový žreb v monackom hoteli Grimaldi Forum.

Zverenci Čecha Radoslava Látala si postup do skupinovej fázy EL vybojovali v play off, v ktorom vyradili slovinskú Olimpiju Ľubľana po víťazstve u súpera 2:0 a štvrtkovej domácej remíze 1:1. Ako úradujúci fortunaligový šampión odštartovali európske účinkovanie v predkolách Ligy majstrov, kde vyradili Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny aj poľskú Legiu Varšava, no nestačili na srbskú Crvenu Zvezdu Belehrad.

Žreb Európskej ligy Žreb Európskej ligy uefa.com

Pri žrebe figurovali vo štvrtom výkonnostnom koši spoločne s klubmi Apollon Limassol, Rosenborg Trondheim, Vorskla Poltava, Slavia Praha, Akhisar Belediyespor, FK Jablonec, AEK Larnaka, FC MOL Vidi, Glasgow Rangers, F91 Dudelange a Sarpsborg 08. V prvom koši boli FC Arsenal, FC Chelsea, Zenit Petrohrad, Bayer Leverkusen, Dynamo Kyjev, FC Salzburg, Olympiakos Pireus, FC Villarreal, Anderlecht Brusel a Lazio Rím.

Z druhého ťahali Sporting Lisabon, Ludogorec Razgrad, FC Kodaň, Olympique Marseille, Celtic Glasgow, PAOK Solún, AC Miláno, KRC Genk, Fenerbahce Istanbul, FK Krasnodar, FC Astana a Rapid Viedeň.

V treťom koši boli Betis Sevilla, BATE Borisov, FK Karabach, Dinamo Záhreb, RB Lipsko, Eintracht Frankfurt, FF Malmö, Spartak Moskva, Standard Liege, FC Zürich, Girondins Bordeaux a Stade Rennes.

Žreb rozdelil 48 účastníkov do 12 štvorčlenných skupín, prvé dva tímy z každej skupiny postúpia do jarného šestnásťfinále. V ňom sa zapojí aj osem mužstiev z tretích miest v skupinách LM. Finále EL sa uskutoční 29. mája na Národnom štadióne v azerbajdžanskej metropole Baku.

Spartak sa v minulej sezóne radoval z domáceho titulu po 45 rokoch. V ročníkoch 2011/2012 i 2014/2015 to v EL dotiahol do play off o skupinovú fázu, ale vyradili ho Lokomotiv Moskva a FC Zürich. Jeho najväčší úspech na medzinárodnej scéne je semifinále Európskeho pohára majstrov z roku 1969.

Žreb skupinovej fázy Európskej ligy 2018/2019:
A-skupina: Bayer Leverkusen, Ludogorec Razgrad, FC Zürich, AEK Larnaka
B-skupina: FC Salzburg, Celtic Glasgow, RB Lipsko, Rosenborg Trondheim
C-skupina: Zenit Petrohrad, FC Kodaň, Girondins Bordeaux, Slavia Praha
D-skupina: Anderlecht Brusel, Fenerbahce Istanbul, Dinamo Záhreb, SPARTAK TRNAVA
E-skupina: Arsenal Londýn, Sporting Lisabon, Karabach, Vorskla Poltava
F-skupina: Olympiakos Pireus, AC Miláno, Betis Sevilla, F91 Dudelange
G-skupina: FC Villarreal, Rapid Viedeň, Spartak Moskva, Glasgow Rangers
H-skupina: Lazio Rím, Olympique Marseille, Eintracht Frankfurt, Apollon Limassol
I-skupina: Besiktas Istanbul, Genk, Malmö FF, C Sarpsborg
J-skupina: FC Sevilla, FC Krasnodar, Standard Liege, Akhisar Belediyespor
K-skupina: Dynamo Kyjev, FC Astana, Stade Rennes, FK Jablonec
L-skupina: Chelsea Londýn, PAOK Solún, BATE Borisov, FC MOL Vidi

01 - Modified: 2024-05-01 15:09:07 - Feat.: - Title: Slovenský pohár ovládli futbalisti Ružomberka. Získali druhú trofej 02 - Modified: 2024-03-17 18:48:13 - Feat.: - Title: Spartak Trnava vyhral v derby na pôde Slovana Bratislava o dva góly 03 - Modified: 2024-03-02 19:31:34 - Feat.: - Title: Slovan ovládol veľké derby proti Trnave. O triumfe belasých rozhodol Weiss 04 - Modified: 2024-01-16 10:19:03 - Feat.: - Title: Gašparík pre HN: Zvýšiť úroveň našej ligy? Za Európou zaostávame najmä finančne. Pozitívom sú mladé talenty 05 - Modified: 2024-01-11 15:10:27 - Feat.: - Title: Nový útočník Spartaka srší odhodlaním: Trnavskí fanúšikovia sú skvelí. Celý klub je tu nastavený na úspechy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 20:48