StoryEditor

Artmedia v premiére siahala po cennom bode

14.09.2005, 00:00
Sympatickú premiéru v Lige majstrov má za sebou Artmedia Bratislava, ktorá pred vypredaným Tehelným poľom podľahla v úvodnom zápase H-skupiny favorizovanému Interu Miláno najtesnejším rozdielom 0:1.

Sympatickú premiéru v Lige majstrov má za sebou Artmedia Bratislava, ktorá pred vypredaným Tehelným poľom podľahla v úvodnom zápase H-skupiny favorizovanému Interu Miláno najtesnejším rozdielom 0:1. O víťazstve talianskeho tímu rozhodol už v prvom polčase Cruz. Najväčšiu príležitosť zverencov trénera Vladimíra Weissa na vyrovnanie nevyužil v 85. minúte Halenár. V ďalšom zápase skupiny H zdolal Glasgow Rangers portugalského súpera FC Porto 3:2.
Hostia nastúpili na bratislavský trávnik s najväčšími hviezdami Adrianom, Figom či Verónom. Od začiatku zápasu mali častejšie loptu na svojich kopačkách, no do bezprostrednej blízkosti brankára Čobeja sa nedostávali. Domáci boli o poznanie nervóznejší. Prvý úder favorita prišiel v 17. minúte. Adriano si vynikajúco zbehol za obranu slovenského majstra, presnou prihrávkou našiel úplne voľného Cruza a ten nedal Čobejovi šancu - 0:1. Fanúšikovia sa napriek inskasovanému gólu na štadióne zabávali a potleskom odmeňovali každý úspešný zákrok domácich futbalistov. K šestnástke hostí sa Weissovi zverenci približovali sporadicky. Jednu z mála dobrých akcii domáceho tímu zakončil aktívny Vaščák strelou, ktorú milánska obrana zblokovala. Hostia sa do druhej vyloženej príležitosti dostali v 38. minúte, keď opäť Adriano nezištne uvoľnil Cruza. Čobej tentokrát senzačne jeho strelu kryl. O malú chvíľu sa v podobnej pozícii ocitol Figo, no tiež neuspel. V ďalších minútach sa dej zápasu odohrával väčšinou medzi oboma šestnástkami a tak do šatní odchádzali hostia s jednogólovým vedením. Po zmene strán opäť dokázali hostia svoju lepšiu technickú vyspelosť, keď sa po krásnych prihravkách dostal do obrovskej príležitosti Adriano. Loptu mal však na svoju slabšiu nohu - pravačku a bránku domácich prestrelil. Zaujímavý moment prišiel v 55. minúte. Verón chcel rýchlo rozohrať priamy kop, no trafil do múru. Rozhodca Poulat posúdil túto situáciu za nešportové správanie a skúsený Argentínčan musel po druhej žltej pod sprchy. Tento moment bol obrovskou vzpruhou pre domácich futbalistov, ktorí si v priebehu dvoch minút vypracovali dve sľubné príležitosti. Fodrek a Hartig však bránku Cesara netrafili. Inter odpovedal v 67. minúte nádherným priamy kopom Adriana. Strela brazískeho kanoniera opečiatkov žrď Čobejovej bránky. V závere sa Weissovci tlačili dopredu. Päť minút pred koncom sa po prvý raz dostal do gólovej príležitosti Halenár. Jeho pohotovú strelu Cesar len s námahou kryl. Viac už Artmedii favorit nedovolil. Naopak, Adriano na opačnej strane nevyužil ďalšiu príležitosť.

Artmedia - Inter 0:1 (0:1)
Gól:
17. Cruz, ŽK: Staňo - Verón, C. Zanetti, ČK: 55. Verón. Rozhodovali: Poulat - Viennotová, Degorne, 28 000 divákov.
Artmedia: Čobej - Petráš, Debnár, Ďurica, Urbánek (73. Konečný) Staňo (62. Gomes) - Vaščák, Kozák, Fodrek Hartig (71. Mikulič) - Halenár
Inter: Cesar - Womé, Materazzi, Samuel, Cordoba - Stankovič, Verón, C. Zanetti, Figo (80. Martins) - Cruz (65. Pizarro), Adriano

V hre šestica slovenských legionárov
Najprestížnejšia súťaž európskych futbalových klubov pokračuje dnes rovnakým počtom zápasov v skupinách A až D. Teoreticky môže v dnešných dueloch zasiahnuť do hry aj poltucet slovenských legionárov - Peter Hlinka, Vladimír Labant a Jozef Valachovič z Rapidu Viedeň, Karol Kisel a Martin Petráš z pražskej Sparty a uzdravený Marek Špilár z FC Bruggy.
Dnešný program - skupina A: FC Bruggy - Juventus, Rapid Viedeň - Bayern Mníchov u skupina B:Arsenal - Thun, Sparta Praha - Ajax Amsterdam u skupina C: Werder Brémy - FC Barcelona, Udinese - Panathinaikos Atény u skupina D: Benfica Lisabon - Lille, Villareal - Manchester United (všetky zápasy o 20.45)

01 - Modified: 2003-01-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Hromadné prepúšťanie v Istebnom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 15:44