StoryEditor

Slušní Japonci sa lúčili s Ruskom. Po krutom vyradení upratali štadión, šatňu a nechali odkaz v azbuke

03.07.2018, 12:27
Japonci opäť ukázali svoju povestnú slušnosť.

Japonskí futbalisti a fanúšikovia po pondelkovom vyradení z majstrovstiev sveta v Rusku, keď prehrali s Belgickom 2: 3, hoci ešte v 68. minúte viedli 2: 0, potvrdili, že príbehy o ich slušnosti nie sú len povery.

Po poslednom zápase základných skupín šampionátu boli za tých zlých. Posledných pätnásť minút zápasu s Poľskom, v ktorom prehrávali 0: 1, si len prihrávali na vlastnej polovici, pretože v súbežne hranom zápase viedla Kolumbia nad Senegalom 1: 0, čo ázijský tím vďaka kritériu o menšom počte obdržaných žltých kariet posúvalo do ďalších bojov.

"Nie som na toto rozhodnutie, ktoré vzišlo odo mňa, hrdý. Ale chceli sme postúpiť. Ospravedlňujeme sa všetkým za to, že sa na to museli pozerať," povedal po zápase kouč Akira Nišino. Jeho zverencov vypískal celý štadión.

V utorok to však bolo už o niečom inom. Opäť boli dynamickí a aktívni aj v obrannom bloku, čím robili favorizovaným Belgičanom veľké problémy.

A po 65. minútach vďaka dvom krásnym gólom dokonca hráči z krajiny vychádzajúceho slnka viedli 2:0.

"Červení diabli" však dokázali nakoniec vývoj duelu otočiť a Japonci sa po záverečnom hvizde topili v smútku a slzách.

Ani to im však nezabránilo v tom, aby priaznivci na štadióne pomohli organizátorom upratať odpadky (tak ako aj v predošlých zápasoch) a samotní hráči potom príkladne upratali šatňu. Navyše pridali odkaz v azbuke: "Ďakujeme!"

Že nejde o úplne tradičný jav, dokladá aj skutočnosť, že sa touto fotkou pochválila generálna koordinátorka FIFA Priscilla Janssensová na svojom twitterovom účte.

Pod fotku potom pridala: "Poďakovali svojim fanúšikom na štadióne, vyčistili lavičku, šatňu, neskrývali sa pred médiami. Dokonca zanechali aj "ďakujem" v ruštine. Aký to príklad pre všetky tímy. Bolo mi cťou s nimi pracovať! "

Japonskí fanúšikovia upratovali štadión po každom zápase svojho tímu:

Aký to rozdiel napríklad proti americkým hokejovým hviezdam - zhodou okolností v japonskom Nagane - po štvrťfinálovom vyradení z turnaja storočia, kedy Chris Chelios a spol. zdemolovali všetko, čo im prišlo do cesty.

01 - Modified: 2018-07-27 08:16:44 - Feat.: - Title: Obľúbený český komentátor čelí útokom kvôli kritike Ruska. Nemám problém to povedať, reaguje 02 - Modified: 2018-07-23 09:55:50 - Feat.: - Title: Sledovanosť futbalu u nás rástla 03 - Modified: 2018-07-17 06:24:47 - Feat.: - Title: Tajomstvo úspechu: Ako si Francúzi povedali, že budú najlepší na svete 04 - Modified: 2018-07-16 16:01:13 - Feat.: - Title: Chorvátska prezidentka mokne, Putin je suchý. Je to hanba ochranky, hovorí expert 05 - Modified: 2018-07-16 09:20:34 - Feat.: - Title: Ako oslavovalo Francúzsko: eufória, ale aj bitky rabovanie a smrteľné úrazy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 20:12