StoryEditor

Galisova poklona Artmedii

02.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Tréner futbalovej reprezentácie SR Dušan Galis včera zverejnil širšiu 34-člennú nomináciu na barážový dvojzápas o postup na MS 2006 proti Španielsku (12. novembra v Madride a 16. novembra v Bratislave). Galis nemôže proti Španielom počítať so zranenými hráčmi Markom Mintálom (Norimberg) a Karolom Kiselom (Sparta Praha), naopak, do národného tímu sa po dlhšom čase vracia Vladimír Janočko (Austria Viedeň), Rastislav Michalík (Ried) a po dvojmesačnej pauze spôsobenej problémami s kolenom aj Vratislav Greško z Blackburnu.
Domáca Corgoň liga je zastúpená deviatimi hráčmi, z toho majstrovská Artmedia dodala piatich. "V nominácii figurujú aj hráči z Petržalky. Budem sa však musieť porozprávať s trénerom Weissom a majiteľom klubu, pretože to zaťaženie na hráčov je veľké. Nechceme, aby došlo k nejakým nedorozumeniam, aby sme si vzájomne neublížili," povedal tréner Galis, ktorý vyzdvihol výkon slovenského majstra proti Glasgowu Rangers. "Musím pogratulovať Artmedii k výkonu v utorkovom zápase Ligy majstrov a k šíreniu dobrého mena slovenského futbalu. Aj diváci, ktorí sledovali tento zápas, si určite prišli na svoje. Som veľmi rád, že slovenský futbal sa pomaly zdvíha. O takom klube, ako je Artmedia, sa teraz veľa píše po celom svete, a to je dobrá reklama," dodal slovenský kormidelník.
Širšia nominácia SR
Brankári: Čontofalský (Petrohrad), Čobej (Artmedia), Kelemen (Tenerife)
Obrancovia: Kratochvíl (Denizlispor), Varga (Celtic), Zabavník (CSKA Sofia), Had (Brno), Čišovský (Žilina), Hanek (Dinamo Moskva), Ďurica (Artmedia), Klimpl (Ostrava), Škrteľ (Petrohrad), Petráš (Sparta Praha), Čech (FC Porto), Krajčík (Slavia Praha)
Stredopoliari: Hlinka, Valachovič (obaja Rapid Viedeň), Kozák, Borbély, Fodrek (všetci Artmedia), Michalík (Ried), Janočko (Austria Viedeň), Karhan (Wolfsburg), Greško (Blackburn), Sapara (Ružomberok), Hodúr (Liberec), Švento (Slavia Praha), Ivana (Slovácko), Žofčák (Ružomberok)
Útočníci: Reiter (Chicago), Hološko (Liberec), Vittek (Norimberg), Sz. Németh (Middlesbrough), Šesták (Žilina)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 13:12