StoryEditor

České kluby ušetria

22.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Vedenie najvyššej českej hokejovej súťaže ustúpilo tlaku Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže, keď zrušilo 25-miliónový jednorazový poplatok za vstup do O2 extraligy.

Vedenie najvyššej českej hokejovej súťaže ustúpilo tlaku Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže, keď zrušilo 25-miliónový jednorazový poplatok za vstup do O2 extraligy. Asociácii profesionálnych klubov totiž hrozilo správne riadenie a vysoká pokuta.
"Valné zhromaždenie rozhodlo, že zo schválených podmienok vypustí časť o poplatku," povedal riaditeľ extraligy Stanislav Šulc: "Ak víťaz prvej ligy splní zostávajúce podmienky, vstúpi do budúceho ročníka, ktorý sa tak bude hrať s pätnástimi mužstvami." Postupujúci klub musí byť obchodnou spoločnosťou a musí mať okrem iného aj štadión s minimálnou kapacitou 5-tisíc divákov a dostatočne silné osvetlenie pre televízne prenosy.
Pätnásťčlenná liga sa však bude hrať iba jeden rok. Po skončení aktuálneho ročníka sa opäť pristúpi k úprave pravidiel, keď sa stanoví spôsob, akým sa počet klubov zníži späť na štrnásť. "Zvolíme takú formu súťaže, aby extraliga zostala otvorená," dodal Šulc. Prvý muž mladoboleslavského kandidáta na postup medzi elitu Jan Plachý doplnil: "Najlepšie pre šport by bolo, keby desať mužstiev postupovalo do play-off a zostávajúce štyri by hrali baráž s najlepšími dvoma tímami prvej ligy o účasť v extralige."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 08:08