StoryEditor

Bátoryho zabrzdili vlastné lyže

25.02.2007, 23:00
Dvaja slovenskí bežci na lyžiach, Ivan Bátory a Martin Bajčičák pokazili vlastnými chybami svoje úvodné vystúpenie na Majstrovstvách sveta v japonskom Sappore. V sobotných pretekoch v skiatlone na 15 + 15 kilometrov klasickou a voľnou technikou ukončil Bátory svoje trápenie so zle vybranými lyžami na trati ešte v úvodnej klasickej časti preteku.

Dvaja slovenskí bežci na lyžiach, Ivan Bátory a Martin Bajčičák, pokazili vlastnými chybami svoje úvodné vystúpenie na majstrovstvách sveta v japonskom Sappore. V sobotných pretekoch v skiatlone na 15 + 15 kilometrov klasickou a voľnou technikou ukončil Bátory svoje trápenie so zle vybranými lyžami na trati ešte v úvodnej klasickej časti preteku. Problémové boli najmä stúpacie úseky, kde mu podkĺzavali lyže. Najlepší pretekári sa mu postupne vzďaľovali. "Ivan si nevybral dobré lyže. Nemalo význam pokračovať v pretekoch," povedal tréner Peter Bartoň a pokračoval: "Na šampionáte by sa síce preteky nemali vzdávať, ale prísť do cieľa vyčerpaný vo štvrtej desiatke by nebolo žiadnym ternom. Radšej nech si ušetrí sily na ďalšie štarty."
V pretekoch sa viac darilo druhému nášmu zástupcovi, Martinovi Bajčičákovi. Úvodnú časť pretekov zvládol veľmi dobre, keď na druhú polovicu skiatlonu vybiehal na siedmom mieste. Pozíciu v hlavnej skupinke pretekárov si držal do posledného okruhu, keď sa vlastnou chybou pripravil o záverečný boj o medailové umiestnenie. "V miernom klesaní na začiatku posledného kola som na chvíľočku stratil koncentráciu a zrazu som bol na zemi. Školácka chyba. Moja. Kým som sa pozbieral, vedúca skupina mi ušla na tridsať metrov. Chcel som sa dotiahnuť späť, ale oni mali rýchlosť a ja som sa len opäť rozbiehal," povedal Bajčičák.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 08:48