StoryEditor

Čontofalského nezatracujem

08.02.2007, 23:00
Slovenská futbalová reprezentácia odohrala posledný prípravný zápas pred marcovými kvalifikačnými súbojmi o postup na majstrovstvá Európy. V zápase sa predstavili futbalisti, s ktorými tréner Ján Kocian počíta do základnej zostavy.

Slovenská futbalová reprezentácia odohrala posledný prípravný zápas pred marcovými kvalifikačnými súbojmi o postup na majstrovstvá Európy. V zápase sa predstavili futbalisti, s ktorými tréner Ján Kocian počíta do základnej zostavy. "V tomto zápase sa určite predstavila väčšia časť tímu v takom zložení, v akom si ho viem predstaviť v nadchádzajúcich marcových kvalifikačných zápasoch na Cypre a v Írsku," hovorí pre HN tréner Kocian.

Ako by ste ohodnotili priateľský zápas proti Poľsku a jeho dva rozdielne polčasy?
-- Nepovedal by som, že boli rozdielne. V prvom sa nám podarilo ubrániť súpera a nepúšťať ho do nejakých šancí. Takisto v druhom, ibaže na základe individuálnych chýb sme Poľsku dovolili vyrovnať skóre zápasu.

Boli ste spokojný s obrannou štvoricou v tíme? Počítate s takýmto zložením aj v marcových zápasoch?
-- Nielen s obrannou štvoricou, ja som bol spokojný s obrannou hrou celého tímu. Počínajúc Jakubkom na hrote útoku až po zadákov. V tomto zápase sa určite predstavila väčšia časť tímu v takom zložení, v akom si ho viem predstaviť v nadchádzajúcich marcových kvalifikačných zápasoch na Cypre a v Írsku.

Čo sa s mužstvom stalo v druhom polčase? Nemohli ste reagovať na štvornásobné striedanie súpera aj vy?
-- My sme ale nemali prečo reagovať. V prvom polčase sme kontrolovali priebeh zápasu, preto do druhého vybehla rovnaká jedenástka. Nemohli sme vedieť, že hneď v úvode druhého polčasu dostaneme po individuálnej chybe gól z pokutového kopu. Ja som nemal žiadne výhrady k výkonu ktoréhokoľvek hráča.

Dal vám zápas s Poľskom odpoveď, kto bude v reprezentácii brankárskou jednotkou?
-- Viem, že sa teraz spustila vlna kritiky na výkon brankára Kamila Čontofalského, ale ja ho určite kvôli tomuto výkonu nezatracujem. Uvidíme, ako sa mu bude dariť v drese Zenitu Petrohrad v marcových súbojoch. Podľa toho sa rozhodnem, či zostane reprezentačnou jednotkou.

Neuvažovali ste v polčasovej prestávke postaviť náhradného brankára Matúša Kozáčika?
-- Ja som nemal dôvod meniť brankára. V prvom polčase predviedol Čontofalský štandardný výkon. Pred zápasom s Bulharskom sme boli s brankármi dohodnutí, že každý odchytá polčas. V tomto dostal Čontofalský príležitosť v celom zápase.

Čo hovoríte na výkon dvoch navrátilcov do reprezentácie, Martina Jakubka a Vratislava Greška?
-- Bol som veľmi dobre informovaný o aktuálnej forme Jakubka. V posledných prípravných zápasoch Saturnu Moskva strelil tri góly, a výbornú formu potvrdil aj vo včerajšom zápase. To isté platí o Vratislavovi Greškovi.

Bude talentovaný stredopoliar Marek Hamšík už stabilným členom A - tímu reprezentácie Slovenska?
-- To sa všetko ukáže už v najbližších týždňoch. V nominácii chýbali pre zranenia Marek Mintál či Marek Sapara. Aj kvôli tomu dostal príležitosť Hamšík. Momentálne je veľmi ťažké odpovedať, či bude tento talentovaný záložník pravidelne pozývaný do reprezentačného "áčka".

Prekvapil vás niečím v zápase poľský reprezentačný výber?
-- Nepovedal by som, že ma prekvapilo poľské mužstvo. Mňa prekvapil veľmi dobrý výkon nášho tímu, prístup k zápasu, dobré dostupovanie k súperovi. Najviac ma potešilo, ako náš tím dokázal eliminovať ofenzívnu silu súpera, najmä v prvom polčase, keď sme poľských hráčov do ničoho nepustili.

Počítate ešte do národného tímu so službami Vargu, Kratochvíla či Karhana?
-- Nikto u mňa nemá dvere do reprezentačného tímu zatvorené. Karhan začal pravidelnejšie hrávať vo Wolfsburgu, som s ním v stálom telefonickom kontakte. A takisto Varga, Kratochvíl alebo Hlinka sa môžu ešte objaviť v reprezentačnom drese. V súčasnosti máme v tíme stabilnú obrannú dvojicu -- Martin Škrteľ a Ján Ďurica.

HODNOTENIE HRÁČOV PODĽA HN:
Brankár 4
-- po dvoch chybách Čontofalského naši stratili víťazstvo
Obrana 2
-- obranná štvorica trénera Kociana presvedčila, najviac vynikal Škrtel
Stred poľa 2
-- chýbal klasický špílmacher, napriek tomu sa stredopoliari presadili
Útok 2
-- darilo sa najmä Jakubkovi s Vittekom, Hološko výkonom zaostal

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 01:11