StoryEditor

Trofeje sa dočkala opäť Sevilla

17.05.2007, 00:00
Seville sa to podarilo. Obhájila minulročné víťazstvo v Pohári UEFA. V čisto španielskom súboji si poradila v škótskom Glasgowe s barceslonským Espanyolom. Rozhodnutie prišlo až v predĺžení, keď v riadnom hracom čase sa súboj skončil nerozhodne 1:1. O tohtoročnom víťazovi rozhodla v 105. minúte najväčšia hviezda Sevilly Frederic Kanouté.

Seville sa to podarilo. Obhájila minulročné víťazstvo v Pohári UEFA. V čisto španielskom súboji si poradila v škótskom Glasgowe s barcelonským Espanyolom. Rozhodnutie prišlo až v penaltovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa súboj skončil nerozhodne 1:1. Predĺženie prinieslo góly na oboch stranách, po ňom bol stav 2:2. O tohtoročnom víťazovi Pohára UEFA rozhodli penalty, ktoré Sevilla zvládla lepšie a vyhrala ich 3:1.
Po štvrťhodine hry sa hráči Sevilly dočkali zásluhou ľavého záložníka Adriana Correia prvého gólu a vykročili správnym smerom k zopakovaniu si víťazstva z minulého roka. Ich radosť však trvala iba desať minút. Po krásnej individuálnej akcii vyrovnal na 1:1 25-ročný stredopoliar Espanyolu Albert Riera. Zápas sa vyrovnal nielen výsledkom, ale i hrou. V druhom polčase sa prvej šance dočkal Espanyol, ale strelec vyrovnávajúceho gólu Riera ale jeho strelu vyrazil sevillský gólman André Palop. V 68. minúte oslabil barcelonský tím defenzívny záložník Hurtado Moisés, ktorý najskôr fauloval útočníka Sevilly Keržakova a potom sa na neho vyrútil, za čo si vyslúžil červenú kartu. Sevilla sa snažila výhodu jedného hráča v poli využiť a rozhodnúť o triumfe v riadnom hracom čase. To sa jej hráčom však nepodarilo. K víťazstvu však mali bližšie, keď na konci prvého predĺženia strelil vedúci gól Frederic Kanouté. Espanyolu sa opäť podarilo vyrovnať, päť minút pred koncom nadstaveného času upravil na 2:2 Jônatas. V penaltovej lotérii sa Seville splnil sen o obhajobe minuloročného víťazstva, v rozstrele vyhrali sevillčania 3:1 a tešili sa zo zisku trofeje.

POHÁR UEFA
Finále
Espanyol Barcelona -- FC Sevilla 2:2p (1:1), 3:1 p.k.
Góly: 18´ Adriano 0:1, 28´ Riera 1:1, 105´ Kanouté 1:2, 115´ Jônatas 2:2

Poslední víťazi
2007
FC Sevilla
2006 FC Sevilla
2005 CSKA Moskva
2004 Valencia
2003 FC Porto

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 15:21