StoryEditor

Šance majú najmä Bátory a Bajčičák

21.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Na viac ako dva týždne sa budú oči fanúšikov bežeckého lyžovania upierať na Majstrovstvá sveta, ktoré sa dnes začínajú v japonskom Sappore. Slovensko bude mať na šampionáte sedemčlenné pretekárske zastúpenie.

Na viac ako dva týždne sa budú oči fanúšikov bežeckého lyžovania upierať na majstrovstvá sveta, ktoré sa dnes začínajú po prvýkrát v histórri v Sappore, v Japonsku.
Slovensko bude mať na šampionáte sedemčlenné pretekárske zastúpenie. Reprezentovať budú štyria bežci, dve bežkyne a jeden skokan na lyžiach. Najväčšie šance na prienik medzi najlepších majú skúsení bežci Martin Bajčičák a Ivan Bátory, nádeje sa spájajú aj s menom Aleny Procházkovej, ktorá si môže trúfať najmä v šprinte klasickou technikou. V nich sa už aj vo Svetovom pohári dostala do B-finále. Na MS je konkurencia predsa len o niečo užšia, limitovaná obmedzeným počtom pretekárov z jednotlivých krajín. Touto disciplínou sa dnes začnú boje o cenné kovy.
"Atmosféra aj v tíme, aj v meste je veľmi dobrá. Na každom kroku cítiť, že sa blíži veľká udalosť. Údajne je v Sapporo dome s kapacitou štyridsaťtisíc divákov, kde sa vo štvrtok uskutočnia preteky v šprinte a zároveň slávnostný otvárací ceremoniál, vypredané. Určite to bude mimoriadne zaujímavý zážitok," povedal vedúci slovenskej výpravy Peter Brüll a pokračoval: "Je tu dosť zvláštne počasie. Chvíľu sneží, chvíľu svieti slnko, rýchlo sa menia teploty. Bude to preto náročné najmä pre servismenov. Myslím si však, že sme všetci a na všetko pripravení."

Slováci na šampionáte:
Bežci na lyžiach: Ivan Bátory, Martin Bajčičák, Michal Malák, Martin Otčenáš
Bežkyne na lyžiach: Alena Procházková, Katarína Garajová
Skokan na lyžiach: Martin Mesík

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 18:35