StoryEditor

Čontofalský ostáva v Petrohrade

31.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský zostane pôsobiť v ruskom klube Zenit Petrohrad minimálne do konca tohto kalendárneho roka, hoci sa objavili špekulácie o jeho prestupe do Spartaka Moskva.

Slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský zostane pôsobiť v ruskom klube Zenit Petrohrad minimálne do konca tohto kalendárneho roka, hoci sa objavili špekulácie o jeho prestupe do Spartaka Moskva. Pre portál Gazeta to uviedol športový riaditeľ tímu od Nevy Konstantin Sarsanija: "Brankárom sa často pritrafí nejaké to zranenie, prípadne niekto môže ochorieť. Preto potrebujeme mať na tomto poste dvoch kvalitných hráčov. Aj keby sme teda dostali ponuku na angažovanie Čontofalského, či už od Spartaka alebo od ktoréhokoľvek iného európskeho klubu, v tomto roku by sme ho nepredali."
Brankárska jednotka slovenskej reprezentácie (28 štartov) pôsobí v Rusku od roku 2003 a koncom augusta podpísala zmluvu s platnosťou do konca roka 2009. 28-ročný odchovanec košického futbalu podľa oficiálnej stránky klubu nastúpil dosiaľ v drese Petrohradu v 56 súťažných zápasoch, v ktorých inkasoval 62 gólov. Počas uplynulej sezóny (hranej systémom jar - jeseň) po príchode nového trénera Holanďana Dicka Advocaata častejšie dostával príležitosť medzi troma žrďami Viačeslav Malafejev. Čontofalský pred zamierením na východ odchytal štyri sezóny v českom tíme Bohemians Praha.
Zenit, v ktorom účinkuje aj Martin Škrtel, je momentálne na sústredení v španielskej Marbelle a v utorok vyhral v priateľskom prípravnom stretnutí nad Malagou 3:1. V marci sa až trikrát stretne so Saturnom Moskovská oblasť, v ktorom účinkuje silná slovenská enkláva: 4. a 14. marca v osemfinále Ruského pohára a 11. marca v úvodnom kole nového ročníka ligy.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 02:49