StoryEditor

Vzostupy a pády

14.01.2007, 23:00

+ Dušan Švento -- stredopoliar Slavie sa v jesennej časti vypracoval na lídra tímu. Dostal sa aj do základného kádra slovenskej reprezentácie. Jeho prednosťami sú dobrý ťah na bránu, rýchlosť a prispôsobenie sa spoluhráčom.

+ Matúš Kozáčik -- brankár Slavie je jednotkou "zošívaných" po odchode Radka Černého do Tottenhamu. Na jeseň odchytal pätnásť zápasov a výraznou mierou sa pričinil o druhé miesto Slavie v priebežnej tabuľke. O jeho služby sa intenzívne zaujíma druholigový anglický klub Leeds.

+ Lukáš Opiela -- 21-ročný stredopoliar prišiel do Zlína z Humenného. Na jeseň nastúpil v základnej zostave v posledných šiestich zápasoch a patrí medzi hlavné opory tímu.

-- Stanislav Griga -- trénoval Spartu od 10. októbra 2005. V 27 ligových dueloch dosiahol 12 víťazstiev, 7 remíz a 8 prehier. 31. augusta ho však vedenie Sparty pre neuspokojivé výsledky odvolalo. V šiestich zápasoch dosiahla Sparta tri víťazstvá, dve remízy a jednu prehru.

-- Karol Kisel -- ofenzívny stredopoliar Sparty stratil v jesennej časti formu a nedostával dostatok príležitostí. Postupne sa vytráca aj z národného tímu. Na jeseň hral v desiatich zápasoch, strelecky sa však nepresadil.

-- Milan Ivana -- najlepší strelec českej ligy z minulej sezóny skóroval v jesennej časti len trikrát. Začal mať problémy s klubom, ktorí ho chceli predať. Z prestupu do dánskeho Odense a švajčiarskeho Zürichu však napokon zišlo. Vrátil sa do Slovácka, ale jeho pôsobenie na Morave je stále neisté.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 08:25