StoryEditor

Adamec strieda Bubenka

22.09.2006, 00:00
Futbalový klub Spartak Trnava má nového trénera. Doterajšieho kouča Jozefa Bubenka strieda po 11. kole futbalovej ligy Jozef Adamec, ktorý Trnavu trénoval aj v minulej sezóne. So svojím mužstvom obsadil tretie miesto a dostal ho aj do finále Slovenského pohára.

BRATISLAVA -- Futbalový klub Spartak Trnava má nového trénera. Doterajšieho kouča Jozefa Bubenka strieda po 11. kole futbalovej ligy Jozef Adamec, ktorý Trnavu trénoval aj v minulej sezóne. So svojím mužstvom obsadil tretie miesto a dostal ho aj do finále Slovenského pohára. Ide o druhú zmenu na trénerskom poste v aktuálnej sezóne najvyššej slovenskej súťaže, keď po 9. kole skončil na lavičke Artmedie Bratislava práve nový kormidelník Spartaka -- Jozef Adamec. Ten viedol v Trnave už včerajší dopoludňajší tréning. Odstúpenie Jozefa Bachratého z postu prezidenta klubu zatiaľ nie je potvrdené, majitelia tímu majú záujem na jeho zotrvaní vo funkcii.
Doterajšiemu kormidelníkovi Jozefovi Bubenkovi zatiaľ nikto z vedenia klubu o jeho odvolaní nič nepovedal. "Mal som mať s mužstvom popoludňajší tréning, ten však presunuli na predpoludnie a viedol ho už nový tréner. Do tejto chvíle ma nikto neinformoval o tom, že končím. Myslím si však, že už je to úplne jasné. Najviac ma mrzí skutočnosť, že vedenie neprejavilo dostatok trpezlivosti," povedal Bubenko, ktorý si v najbližšom čase pravdepodobne od futbalu oddýchne.
"Nie som ten typ trénera, ktorý jeden deň skončí pri mužstve a na druhý už stojí v šatni iného tímu. Po strate zamestnania si potrebujem oddýchnuť a nabrať nové sily. Vedenie Spartaka ma veľmi sklamalo, aj keď som niečo podobné po posledných udalostiach očakával. Mrzí ma predovšetkým to, že zatiaľ za mnou nikto neprišiel, aby mi vôbec oznámili, že končím," dodal už bývalý tréner Spartaka, ktorý mal s Trnavou platnú zmluvu do júna 2007.
Z 11 zápasov získali Trnavčania len 9 bodov za dve víťazstvá, tri remízy a šesť prehier. Spartak momentálne figuruje so skóre 11:20 na 10. mieste tabuľky.
lm, SITA

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 23:52