Šéf Hlasu Peter Pellegrini. FOTO: HN/Miroslav Gruber
StoryEditor

Pellegrini vyzval Ódora, aby riešil migráciu a problémy krajiny

26.09.2023, 11:21
Autor:
TASRTASR

Podľa šéfa Hlasu sa politici nelegálnou migráciou musia zaoberať bez ohľadu na voľby. Upozornil na riziko zhoršenia situácie, ak okolité krajiny obnovia kontroly na hraniciach.

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini vyzval povereného premiéra Ľudovíta Ódora, aby dňom volieb nerezignoval na svoju pozíciu a až do menovania novej vlády riešil problémy krajiny. Podotkol, že stále nie je vyriešená otázka zdražovania, energií a ani migrácie.

Podčiarkol, že politici sa nelegálnou migráciou musia zaoberať bez ohľadu na voľby. Upozornil na riziko zhoršenia situácie, ak okolité krajiny obnovia kontroly na hraniciach.

"Sobotnými voľbami a výsledkom sa problémy, ktorým krajina čelí nestratia, nezaniknú, ale, naopak, budú pokračovať a mnohé možno aj eskalovať," uviedol Pellegrini.

Pripomenul vyjadrenie poľského premiéra o obnove kontrol na hraniciach so Slovenskom v súvislosti s nelegálnou migráciou.

Kontroly podľa jeho slov avizuje aj Nemecko na hraniciach s Českom. Ak slovenská vláda nebude konať, podľa Pellegriniho sa situácia môže prehĺbiť do krízy.

Líder Hlasu skonštatoval, že nadchádzajúce voľby by nemali byť proti niečomu a kritizoval agresívnu kampaň a prejavy násilia.

Podčiarkol, že osud krajiny majú v rukách občania, ktorí môžu v sobotu rozhodnúť o budúcnosti. Vzhľadom na aktuálnu situáciu nepredpokladá, že sa niektorá strana vzdá kandidatúry.

Ak aj áno, nepredpokladá výrazné zmeny v preferenciách strán. Predpokladá, že ak niekto z boja odstúpi, bude to len menšia strana či frakcia v rámci volebnej strany.

Podanie obžaloby zo strany prokuratúry na bývalého policajného prezidenta Petra K. označil za potvrdenie zmarenia policajnej akcie.

V podaní obžaloby vidí dôkaz, že za bývalého vedenia rezortu vnútra sa ovplyvňovalo konanie polície. Pýta sa tiež, odkiaľ má líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič prepis komunikácie z mobilov, ktoré zadržala polícia.

01 - Modified: 2024-05-01 11:23:00 - Feat.: - Title: Budem robiť všetko pre to, aby Slovensko bolo plnohodnotným členom EÚ, vyhlásil Pellegrini 02 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 03 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 12:37