Šéf Smeru Robert Fico. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Smer kritizuje Sulíka kvôli Dubaju: Vedel, čo napáchal. Nechcel, aby sa mu nový minister pozeral na prsty

16.05.2023, 12:47
Autor:
TASRTASR

Sulíkov nástupca exminister hospodárstva Karel Hirman minulý týždeň informoval, že na ministerstve sa v súvislosti s organizáciou slovenskej účasti na výstave zistili "veľmi závažné nedostatky".

Najvyšší kontrolný úrad má bezodkladne vykonať kontrolu hospodárnosti nakladania s finančnými prostriedkami SR na svetovej výstave Expo Dubaj.

Vyplýva to z procedurálneho návrhu predsedu Borisa Kollára (Sme rodina), ktorý v utorok schválili poslanci. Pôvodne návrh predložil poslanec Igor Matovič (OĽANO), no Kollár o ňom nemohol dať hlasovať, preto ho predložil on.

image

"Dnes treba vypiť bar." Sulík reagoval aj na video z EXPO, minister podľa neho nemá kontrolovať faktúry

Podľa Matoviča existuje podozrenie z plytvania prostriedkov a nevydokladovania výdavkov. Poukázal na video, ktoré bolo natočené počas Expo Dubaj a šéf SaS a vtedajší minister hospodárstva Richard Sulík na ňom vyzýva "vypiť bar" v reštaurácii slovenského pavilónu.

Video zverejnil Smer-SD. "Takto Sulík žúroval v Dubaji za štátne peniaze. Výsledok jeho papalášstva? Účet pre Slovensko zatiaľ za jeden milión eur," uviedlo hnutie OĽANO na sociálnej sieti, kde takisto video uverejnilo.

Aj Smer kritizuje Sulíka za správanie na podujatí v Dubaji. "Nový minister hospodárstva nemusí ani rozmýšľať, čím začať. Ak nechce byť nová vláda podozrivá, že jej úlohou je prikryť všetky zlodejstvá odchádzajúcej Matovičovej vládnej koalície, musí začať Sulíkom a jeho podarenou stranou SaS. Sulík nie nadarmo politicky vydieral prezidentku a presadzoval svojho nominanta na post ministra hospodárstva. Vedel, čo napáchal a nechcel, aby sa mu nový minister pozeral na prsty," tvrdí v stanovisku Smer-SD.

Sulíkov nástupca exminister hospodárstva Karel Hirman minulý týždeň informoval, že na ministerstve sa v súvislosti s organizáciou slovenskej účasti na výstave zistili "veľmi závažné nedostatky". Avizoval pre to podanie súdnych žalôb. Organizáciou a financovaním slovenskej účasti na výstave sa už zaoberá aj prokuratúra.

Sulík v utorok odmietol obvinenie z nehospodárneho nakladania s majetkom štátu na Expo v Dubaji. Išlo podľa neho o záverečný deň po zatvorení brán výstavy a oslavu úspešného priebehu Expo Dubaj. Sulík zdôraznil, že počas výstavy si svoje účty platil. Dôležité podľa exministra je, že rozpočet výstavy bol dodržaný.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 19:29