Šéf Hlasu Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Pellegrini: Dôveru úradníckej vláde nevyslovíme, ale budeme ju rešpektovať

08.05.2023, 14:26
Autor:
TASRTASR

Podľa šéfa Hlasu avizovaný premiér úradníckej vlády, ktorým sa má stať viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor, spĺňa predstavy o premiérovi vlády odborníkov bez politického zafarbenia.

Úcta, súdržnosť a dôstojnosť sú základné hodnoty, ktoré pre mimoparlamentnú stranu Hlas symbolizuje Deň víťazstva nad fašizmom.

Sú to aj hodnoty, ktoré Slovensko potrebuje v dnešnej politickej situácii. Konštatoval to v pondelok v Banskej Bystrici počas osláv ukončenia druhej svetovej vojny v areáli Múzea SNP predseda Hlasu Peter Pellegrini. Múzeu, ktoré ich organizuje ako jedno z mála, za to poďakoval.

image

Redaktorka HN Nina Janešíková: Situácia bola pre Hegera neudržateľná. Čo znamená úradnícka vláda?

"V slovenskej politike sa v posledných mesiacoch a rokoch vytratila úcta vlády k svojim občanom. Chýba súdržnosť a dôstojnosť, stačí si pozrieť rokovanie politikov a parlamentu. Len súdržná politika nás dokáže vyviesť z tohto marazmu, v akom sa dnes nachádzame," uviedol Pellegrini.

Podľa neho za súčasné utrpenie, zbedačenie Slovenska a národa sú priamo zodpovední predstavitelia koaličných strán, ktoré pôvodne tvorili poslednú a neskôr dočasne poverenú vládu. "Ľudia by na to nemali zabudnúť a za to, čo tu vystrájali, by im už nemali dať ďalšiu šancu," dodal šéf strany.

image

Prezidentka mala šancu vysporiadať sa naraz s Ficom i Matovičom

"Budeme mať úradnícku vládu, ktorú sme tu od vzniku SR nemali. Hlas-SD ju bude rešpektovať, ale dôveru jej nevyslovíme. Ak príde s návrhmi, ktoré pomôžu zlepšiť život v tejto krajine, môže počítať s podporou našej strany. Verím, že prezidentka za ministrov dosadí odborníkov a nezostane v nej žiadny zo súčasných dočasne poverených ministrov ani politikov, ktorí si ešte na poslednú chvíľu chceli nakradnúť," zdôraznil Pellegrini. Vyjadril nádej, že nástupom úradníckej vlády sa zlá atmosféra v spoločnosti aspoň trocha upokojí.

image

Prezidentka vymenuje vládu odborníkov v týždni od 15. mája, viesť ju bude Ódor. Tím už je zostavený

Podľa neho avizovaný premiér úradníckej vlády, ktorým sa má stať viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor, spĺňa predstavy o premiérovi vlády odborníkov bez politického zafarbenia.

Pellegrini zdôraznil, že Hlas-SD je pripravený na akýkoľvek termín parlamentných volieb, ale snahou stále zostáva vyrokovať ich skorší termín než 30. september.

 

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 03 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 04 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 08:31