StoryEditor

Smer nepodporí štátny rozpočet. Sulík je politicky vydieraný, nebude o ňom hlasovať slobodne, tvrdí Fico

22.12.2022, 11:36
Autor:
TASRTASR

Robert Fico však naďalej vidí ako najrozumnejšiu cestu po páde vlády predčasné voľby. Odmieta úradnícku vládu a trvá na potrebe zmeny ústavy v súvislosti s umožnením skrátenia volebného obdobia parlamentu.

Líder SaS Richard Sulík nebude o návrhu štátneho rozpočtu v Národnej rade hlasovať slobodne, je politicky vydieraný. Vyhlásil to predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Argumentuje  zadržaním a obvinením viacerých osôb pre ekonomickú trestnú činnosť, pričom hovorí o ich obchodných prepojeniach na podnikateľov v pozadí SaS. Fico za tým vidí kroky lídra OĽANO Igora Matoviča a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

"Matovič s Lipšicom sa po štvrtku 15. 12. rozhodli, keďže Sulík nebol jasný okolo rozpočtu, poslať mu odkaz, že buď bude poslúchať a podporí rozpočet, alebo päť ľudí blízkych najpodstatnejším ľuďom z pozadia SaS po zadržaní a obvinení bude vzatých do väzby a budú rozprávať príhody deda Jahodu," povedal Fico.

image

Strašiak pre koalíciu menom rozpočtové provizórium. Prečo sa ho odvolaná vláda tak obáva?

Je to podľa neho ďalší dôkaz o využívaní metódy vydierania v rámci súčasnej koalície. Líder Smeru-SD pripomenul aj nedávne odmietavé výroky Sulíka k rozpočtu a upozornil na aktuálnu situáciu, keď sa SaS rozpočet chystá podporiť.

Čo sa týka možností prezidentky pri prípadnom vymenovaní novej vlády, podľa Fica nemá veľký manévrovací priestor. Skonštatoval, že ak by jej dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) priniesol zoznam 76 poslancov podporujúcich prípadnú novú vládu, musela by ho poveriť zostavením kabinetu a ten by musel prísť požiadať o dôveru parlament.

Fico však naďalej vidí ako najrozumnejšiu cestu po páde vlády predčasné voľby. Odmieta úradnícku vládu a trvá na potrebe zmeny Ústavy SR v súvislosti s umožnením skrátenia volebného obdobia parlamentu.

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 04 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 05 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 19:57