Mminister vnútra Roman Mikulec. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Tvrdenia Smeru sú výmyslami, Fico verejne klame, reaguje ministerstvo vnútra

17.08.2022, 15:28
Autor:
TASRTASR

Rezort pripomenul, že predseda strany Smer-SD Robert Fico je obvinený spolu s ďalšími zo zosnovania zločineckej skupiny.

Ministerstvo vnútra dôrazne odmieta politické obvinenia strany Smer-SD. Podľa neho sú výmyslami a nezakladajú sa na realite. TASR reakciu poskytla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

image

Ficov Smer podal trestné oznámenie pre sabotáž, kritizuje vyšetrovateľov NAKA

"Predseda danej politickej strany verejne klame a podsúva svoje fantázie ako fakty. Faktom však je, že jeho nominanti svedčia o zverstvách, ktoré sa diali počas vládnutia vlády, ktorej súčasťou bola strana Smer-SD," uviedla Eliášová.

Ministerstvo podľa nej kontinuálne verejne zdôrazňuje, že polícia je po dlhých rokoch slobodná v konaní. "Dôkazom toho je 17 právoplatne odsúdených z čias ich vládnutia, obžalovaných je 25 osôb v deviatich prípadoch, ďalších 17 obvinených je v rámci aktuálne prebiehajúcich trestných konaní," doplnila hovorkyňa.

Rezort pripomenul, že predseda strany Smer-SD Robert Fico je obvinený spolu s ďalšími zo zosnovania zločineckej skupiny. "Orgány činné v trestnom konaní sú z jeho strany zastrašované, pán predseda tak pokračuje v prezentácii svojho konania z minulosti," podotkla hovorkyňa.

Ministerstvo zároveň poukázalo na to, že Fico popiera existenciu zlatých tehličiek, ktoré sa našli v trezore bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána K. "Spochybňovanie procesov a podsúvanie falošnej reality ministerstvo vnútra vníma ako snahu o prikrytie závažných podozrení z minulosti," dodala Eliášová.

Opozičná strana Smer-SD podala v stredu na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania zločinu sabotáže. Podanie sa podľa predsedu strany Roberta Fica týka širšieho okruhu osôb, napríklad viacerých vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry.

01 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie 02 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Koľko stojí nový cestovný pas alebo občiansky? Poplatky na úradoch išli výrazne hore (+prehľad v tabuľke) 03 - Modified: 2024-04-08 09:37:29 - Feat.: - Title: Záchranné zložky môžu v rámci výzvy čerpať desiatky miliónov eur na techniku, ohlásil Raši 04 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum) 05 - Modified: 2024-04-05 17:04:36 - Feat.: - Title: Pragmatický Smer? Do ktorej zo štyroch kategórií patrí Ficova strana
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:14