StoryEditor

Bratislava: U Ftáčnika sa už oslavuje

27.11.2010, 20:30

23:50 Od jedenástej hodiny salón Expo clubu rozozvučí ľudová kapela, na volebnú "párty" začínajú prichádzať prominenti. Medzi prvými prichádza bývalá ministerka financií Brigita Smognerová, ktorá Ftáčnika podporovala aj v kampani. Ako darček prináša Ftáčnikovi šampanské. 

Asi o pätnásť minút sú novinári na nohách. Do miestnosti vchádza v sprievode predsedu Smeru Roberta europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Smer), ktorá Ftáčnika vybozkáva a začne tancovať do rytmu hudobníkov. Ftáčnikovi trasie pravicou tiež podpredseda strany Róbert Kaliňák a Dušan Čalovič. Napätie opadá, všetko nasvedčuje tomu, že tradičnú baštu SDKÚ - Bratislavu, poviedie primátor podporovaný Smerom. Predseda Smeru novinárom hovorí, že kandidátom najsilnejšej opozičnej strany sa podľa predbežných výsledkov zadarilo aj v krajských mestách - Košiciach či Žiline.

23:05 V bratislavskej centrále SDKÚ-DS na Ružinovskej ulici s napätím očakávali výsledky volieb na funkciu primátora hlavného mesta SR.

Atmosféra medzi predstaviteľmi strany sa dala len ťažko odhadnúť, lebo sa sústredili na prvé poschodie, kým novinári mali vstup len do vestibulu ružinovského kultúrneho domu. Halou rýchlo prešla spoločná kandidátka súčasnej vládnej koalície na primátorku Bratislavy Magdaléna Vášáryová a na zvedavé otázky len krátko odvetila "budem rešpektovať vôľu voličov".

22:57 Aj keď sa volebný štáb horúceho kandidáta na post primátora Bratislavy Milana Ftáčnika mal otvoriť až o desiatej, už pol hodinu pred tým sa v priestoroch Expo clubu Incheba začínajú schádzať novinári. Neónky vrhajú na sviatočne oblečených prítomných zelené svetlo, uprostred miestnosti sú okolo stolo na stoličkách povešané reflexné vesty s nápisom: Fandíme Ftáčnikovi.

Na hlavnom stole čašníci nalievajú šampanské, usmiaty Milan Ftáčnik nás však víta s pohárom pomarančového džúsu. "Účasť vyzerá zatiaľ nízka, tak to všetci hovoria. Som pokojný preto, lebo mám pocit, že sme urobili maximum. Nemusím byť za každú cenu primátorom. Každopádne bude dôvod na oslavu, lebo mám dnes meniny," hovorí Ftáčnik.

21:30 Kandidátka na primátorku metropoly Magda Vášáryová práve dorazila na volebný štáb SDKÚ-DS. S novinármi sa však nechcela veľmi rozprávať. "Uvidíme ako sa rozhodli Bratislavčania, je to ich vôľa a ich vôľu budeme rešpektovať," odpovedala kráčajúc na otázku na očakávaný výsledok volieb. Vášáryová volila na presné poludnie v sprievode manžela Milana Lasicu a dcéry na základnej škole na Grösslingovej ulici. "Normálne. Ako každý deň," odpovedala na otázku ako strávila dnešný deň. Ani na otázku o pomerne nízkej volebnej účasti v Bratislave a teda vyšších šanciach protikandidáta Milana Ftáčnika si nenašla viac času. "Neviem, to uvidíme," reagovala a v sprievode bratislavského župana Pavla Freša odkráčala na druhé poschodie, kde sídli centrála SDKÚ-DS a zasadá volebný štáb SDKÚ-DS pre komunálne voľby.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. jún 2024 09:56