StoryEditor

Černák si dohadoval trest

26.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černáka požiadal Generálnu prokuratúru na začiatku augusta o dohadovacie konanie, teda o dohodu o vine a treste. Následne sa začalo konanie, v rámci ktorého vypovedal, urobili sa úkony a dohadovacie konanie sa skončilo 9. októbra, keďže Černák už na ňom netrvá. Informoval včera generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Podľa Trnku niektoré médiá navodzujú negatívnu atmosféru. Robia PR pre jedného z najzávažnejších obvinených. "Vytvárajú prostredie, ktoré ohrozuje zdravie ľudí pracujúcich na tomto prípade, vytvárajú negatívne prostredie, ktoré môže vyvolávať okrem iného tlak na sudcov a podobne." Predstaviteľov médií požiadal, aby korektne informovali o prípade a rozhodli sa, na ktorú stranu sa pridajú. "Nedopustíme sa chýb, ktorých sme sa dopustili v minulosti. Sme schopní odolávať tlaku médií, všetko má však svoju mieru a mieru má aj novinárska etika," zdôraznil Trnka.
Svedkovia v deviatich kauzách svedčia a vypovedajú v neprospech Černáka a najnovšie sú aj pod tlakom správ niektorých médií. Za posledné dva roky špeciálny policajný tím a prokurátori vykonali okrem iného rekonštrukcie v kauzách. Na objasnení trestnej činnosti spolupracuje Generálna prokuratúra aj so Špeciálnym súdom, Špeciálnou prokuratúrou a aj orgánmi z Maďarska a Českej republiky.
Údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák sa priznal k vražde. Informovala o tom 24. októbra TV Markíza s odvolaním sa na najnovšie vydanie týždenníka Plus 7 dní. Černák sa mal priznať k poprave 31-ročného Jozefa Filipa z Liptovského Mikuláša. Polícia aj obhajoba odmietli priznanie komentovať. Podľa týchto informácií sa mal Černák k vražde priznať počas rekonštrukcie prípadu. Údajného informátora polície Jozefa Filipa mal podľa vyšetrovateľov zavraždiť strelou do hlavy. Telo našli v improvizovanom hrobe neďaleko Liptovskej Tepličky.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. máj 2024 04:07