Juraj ŠeligaTASR/J. Kotian
StoryEditor

Mikulec má dôveru strany Za ľudí, Šeliga hovorí o zastrašovaní polície

04.06.2021, 16:11
Autor:
TASRTASR
Juraj Šeliga povedal, že s ministrom vnútra je v kontakte a budú spolu ešte hovoriť.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) má dôveru strany Za ľudí. Uviedla to predsedníčka strany a vicepremiérka Veronika Remišová. Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga dôvod na odvolávanie ministra Mikulca nevidí.

​Hovorí o snahe opozičného Smeru zastrašiť orgány činné v trestnom konaní. Šeliga dodal, že s Mikulcom je v kontakte a budú spolu ešte hovoriť.

"Máme súdy, ktoré rozhodujú o vine, máme súdy, ktoré rozhodujú o väzbe... Nie Mikulec! Toto odvolávanie ministra vnútra nie je nič iné, ako snaha zastrašiť policajtov, prokurátorov a sudcov! Mnohí politici sa boja, že sa prevalí to, čo v minulosti napáchali. Romana Mikulca dnes používajú len na to, aby prekryli svoje problémy a svoj strach!" uviedol Šeliga.

"Minister Mikulec má našu dôveru, tak isto ako poctiví policajti a prokurátori. Slovensko veľmi potrebuje práve spoľahlivé a nezávislé bezpečnostné zložky," reagovala Remišová.

Hovorí o sústavných útokoch na dozorujúcich prokurátorov, o dezinformáciách, zavádzaní i klamstvách predstaviteľov Smeru-SD či Hlasu-SD.

"Doterajšie známe výsledky vyšetrovaní ukazujú, že počas vlád Smeru bola polícia riadená skupinou tzv. 'našich ľudí' s väzbami na oligarchov, mafiu a minulú politickú garnitúru," poznamenala.

​Náznaky o vnútornej vojne v bezpečnostných zložkách a o účelových spravodajských hrách podľa Remišovej ukazujú, že je dôležité políciu kontrolovať a na nezákonné praktiky upozorňovať. Na druhej strane ale zdôraznila i potrebu dôverovať policajtom a prokurátorom, ktorí si riadne, nezávislo a poctivo robia svoju prácu.

Smer chce budúci týždeň podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie ministra vnútra. Strana chce, aby sa mimoriadne rokovanie konalo až počas riadnej schôdze, ktorá je plánovaná podľa harmonogramu od 15. júna.

Odvolávať Mikulca chce opozícia v súvislosti so situáciou v silových zložkách. Na odchod z funkcie ho už vyzvali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD. Minister dôvod na odchod nevidí.

01 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore 02 - Modified: 2024-04-17 10:14:20 - Feat.: - Title: Fico ide do Bruselu rokovať o jednotnom trhu, Ukrajine a Izraeli. Oznámil aj letnú návštevu Číny 03 - Modified: 2024-04-16 14:11:36 - Feat.: - Title: Fico hovorí a koná ako geopolitický analfabet, kritizuje PS 04 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 04:56