StoryEditor

Fico si zase neodpustil útok na Kisku: Má vážne daňové a volebné problémy. Neprekvapuje ma, že uteká

16.05.2018, 14:30
Šéf Smeru zopakoval, že nebola náhoda, že prezident Andrej Kiska oznámil svoje rozhodnutie opätovne sa na voľbách nezúčastniť práve v deň, keď zasadal výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

Neexistuje v rámci koalície zatiaľ žiadna diskusia o tom, či budú mať strany Smer-SD, SNS a Most-Híd záujem hľadať spoločného prezidentského kandidáta, alebo každá z nich pôjde do prvého kola s vlastným nominantom.

Novinárom to povedal šéf Smeru-SD Robert Fico, pričom on si skôr myslí, že každá z koaličných strán postaví vlastného kandidáta.

"Druhé kolo potom ukáže, či sme, alebo nie sme schopní spojiť sily a podporiť niekoho, koho by sme považovali za najlepšieho. Ja nekandidujem a zatiaľ som ako predseda strany nehovoril so žiadnym vhodným kandidátom, aj keď vidím dve-tri mená, ktoré by mal Smer-SD osloviť," poznamenal.

Napriek tomu, že minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) kandidatúru viackrát odmietol, Fico tvrdí, že ak by zmenil názor, bol by veľmi silným kandidátom.

​Šéf Smeru-SD zopakoval, že nebola náhoda, že prezident Andrej Kiska oznámil svoje rozhodnutie opätovne sa na voľbách nezúčastniť práve v deň, keď zasadal parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

"Je evidentné, že Andrej Kiska má vážne daňové a volebné problémy. Neprekvapilo ma, že uteká, to sa nedá vysvetliť. Čo médiá popísali, zdá sa, že je pravda," dodal.

Po kandidatúre Lajčáka volá aj poslanec Erik Tomáš (Smer-SD). Strana by mala podľa jeho slov urobiť maximum pre to, aby ho presvedčila kandidovať. "Bol by to výborný kandidát akceptovaný širšou verejnosťou, a teda s veľkou šancou na úspech. Miroslav Lajčák má za sebou silný profesionálny príbeh. Úspešne reprezentoval Slovensko v rôznych vysokých diplomatických funkciách a určite by to dobre zvládol aj v pozícii hlavy štátu," vysvetlil Tomáš.

01 - Modified: 2024-04-23 22:13:30 - Feat.: - Title: Expolicajt podozrivý z lúpeží je odborovým predákom. „Ten, kto vám dal informácie, tiež nie je svätý,“ povedal 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 04:47