StoryEditor

V Bratislave zadržali nelegálnych migrantov

11.08.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Dvadsať nelegálnych migrantov sa počas podarilo zadržať príslušníkom Železničnej polície, oddelenia hraničnej polície a ich rakúskym kolegom pri spoločnom výkone služby na železničnej stanici v Petržalke.

Dvadsať nelegálnych migrantov sa podarilo zadržať príslušníkom Železničnej polície, oddelenia hraničnej polície a ich rakúskym kolegom pri spoločnom výkone služby na železničnej stanici v Petržalke.
Pred polnocou hliadka Železničnej polície na stanici Bratislava-Východ zadržala prevádzača ruskej národnosti, ktorý do nákladného vozňa zakrytého plachtou umiestnil 15 migrantov. Išlo o jedného občana Ruska a štrnásť občanov Moldavska. Prevádzač rozrezal plachtu a ukryl tam migrantov a opäť ju zalepil. Nákladný vlak mal namierené do Rakúska, po jeho príchode do Petržalky tesne pred polnocou zo stredy na štvrtok na migrantov už čakali spoločné slovensko-rakúske policajné hliadky.
Včera ráno po príchode ďalšieho vlaku do Petržalky zo stanice Bratislava-Východ hliadky vo vozni s pilinami zadržali ďalších päť migrantov, dvoch Rusov a troch Moldavcov. Všetkých migrantov prevzali orgány hraničnej a cudzineckej polície, ruského prevádzača vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:35