Rastlinná strava môže podľa vedcov znížiť riziko infekcií.FOTO: Pixabay
StoryEditorJeden druh stravy je spojený so znížením rizikom nákazy covidom
- Nová štúdia zahŕňala 702 dospelých Brazílčanov, vykonali ju vedci z univerzity v São Paule v Brazílii.
- Ukázala, že dodržiavanie určitého druhu stravovania je spojené s o 39 percent nižšou pravdepodobnosťou chytenia vírusu.
- Ide o vegánsku alebo vegetariánsku stravu.
Analýza údajov nie je dostatočne silná, aby dokázala priamu príčinu a následok, ale naznačuje, že obmedzenie alebo vyhýbanie sa mäsu a živočíšnym produktom môže poskytnúť určitú ochranu pred vírusom SARS-CoV-2. Asociácia trvala aj po započítaní niekoľkých ďalších faktorov súvisiacich so zdravím.
...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-01-16 08:33:46 - Feat.: 1 - Title: Ohrozenie zdravotného systému a 7000 obetí. Štúdia odhaľuje dôsledky neočkovania sa proti covidu
02 - Modified: 2024-01-12 22:02:00 - Feat.: 1 - Title: Covid-19 je stále globálnou hrozbou, varuje svetová zdravotnícka organizácia
03 - Modified: 2024-01-12 11:23:37 - Feat.: 1 - Title: Po covide kašlú pacienti aj mesiac. Bola to veľmi silná vlna, hovorí lekárka pre HN
04 - Modified: 2024-01-10 23:00:00 - Feat.: 1 - Title: Príde po ôsmej vlne covidu deviata? Vírus po premorení dostanete o pár mesiacov opäť, hovorí pre HN virológ
01 - Modified: 2025-12-24 22:51:17 - Feat.: - Title: Vianoce v Poľsku zmenil konzum aj covid, tvrdí kňaz Fedorowicz. Štedrý deň prvýkrát nie je pracovným dňom
02 - Modified: 2025-12-11 11:43:20 - Feat.: - Title: Štúdia odhalila nové zdravotné riziká pre tetovaných. Týkajú sa imunity a očkovania
03 - Modified: 2025-11-27 18:07:59 - Feat.: - Title: Sánchezova niekdajšia pravá ruka končí vo väzbe. Exministrovi hrozí za kšefty s rúškami 24 rokov
04 - Modified: 2025-11-18 10:12:57 - Feat.: - Title: Nádej na revolúciu v liečbe rakoviny. Vakcíny proti covidu podľa vedcov zvyšujú šancu na prežitie
05 - Modified: 2025-11-10 15:16:18 - Feat.: - Title: Chýbajú vakcíny na chrípku aj žltačku. Odborníčka vysvetlila, prečo je ich nedostatok a kedy sa to zmení