StoryEditor

Penzisti, zorientujte sa vo výhodách

Ako penzista môžete ušetriť pri využívaní rôznych produktov, či už od zdravotných poisťovní, pri cestovaní alebo v banke. Prinášame vám niekoľko otázok a odpovedí expertov z praxe, ako riešiť, aby to bolo pre vás čo najvýhodnejšie.

Odpovedá Všeobecná zdravotná poisťovňa

1. Benefity poisťovne
Komu sú určené benefity VšZP a aké to sú? 

Výhody sú k dispozícii pre všetkých poistencov poisťovne a môžu ich teda využívať aj seniori. Poisťovňa hradí svojim poistencom nad rámec zákona rôzne nadštandardné preventívne vyšetrenia a očkovania, napríklad tretiu dávku očkovacej látky proti hepatitíde B, A+B, vyšetrenie okultného krvácania v stolici (už poistencom nad 40 rokov v intervale jedenkrát za dva roky ako súčasť preventívnej prehliadky), mužom urologickú prehliadku (raz za 3 roky, už od 40. roku veku), očkovanie proti chrípke, ale aj vyšetrenie rizika vzniku cievnej mozgovej príhody pri preventívnej prehliadke.
 
2. Pomôcky pre penzistov
Aké sú najčastejšie pomôcky, o ktoré majú dôchodcovia záujem?

K žiadaným pomôckam, ktoré hradí poisťovňa, patria najmä pomôcky pre inkontinenciu ako plienkové nohavičky, plienky či vložky. Ďalej je to obväzový materiál a náplasti, palice, barly, polohovacie postele. Záujem je aj o vaňové držadlá, pomôcky pre diabetikov a načúvadlá. 

Odpovedá poisťovňa Union

3. Služby nad rámec zákona
Čo ponúka poisťovňa Union svojim klientom nad rámec zákona?
Ponúkame napríklad nasledovné benefity. Všetkým poistencov od 45 rokov dávame príspevok 15 eur za jednu zubnú korunku na predné zuby č. 1, 2 a 3 – horné aj dolné, vpravo aj vľavo. Od začiatku roku 2018 budeme poskytovať aj príspevok na dentálnu hygienu 30 eur. Ďalej poskytujeme príspevok 70 eur na test potravinovej intolerancie. Pri operácii bedrového alebo kolenného kĺbu v spolupráci s Clinicou Orthopedicou majú poistenci 100-percentnú zľavu z poplatku za nadštandard.
 
4. Ďalšie výhody
Aké ďalšie výhody môžu poistenci u vás dostať?
Môžu využiť zasielanie pripomienok pre poistencov od 45 rokov adresne na preventívne prehliadky a skríningové vyšetrenia. Výhodou je, že každý poistenec nad 45 rokov dostáva za absolvovanie preventívnych prehliadok vrátane všetkých vyšetrení, zameraných na včasné zistenie vybraných onkologických ochorení, darček.
 
5. Lacnejšie očkovanie
Existuje nejaké zvýhodnenie, ak sa chcem dať očkovať...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-26 06:38:29 - Feat.: - Title: Seniori si prilepšia takmer o 150 eur. Podľa ekonóma trináste dôchodky zvýšia verejný dlh 02 - Modified: 2024-04-18 14:11:34 - Feat.: - Title: Rekondičné pobyty prinesú viaceré novinky. Aké a kto má na ne nárok? 03 - Modified: 2024-01-31 12:58:57 - Feat.: - Title: Demencia je boj s neodvrátiteľnou realitou 04 - Modified: 2024-02-01 08:00:00 - Feat.: - Title: Ako ste na tom s alkoholom? Aj tento rok si to môžete preveriť v rámci iniciatívy Suchý február 05 - Modified: 2024-01-29 12:22:08 - Feat.: - Title: Chrípková sezóna sa ešte nekončí. Pre seniorov môže byť obzvlášť nebezpečná
menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 19:07