StoryEditor

Ak hľadáte vzrušenie, pomôže super auto, tank, či „triskáč“

31.07.2014, 00:01
Autor:
turtur
Hľadáte nové možnosti ako zažiť niečo vzrušujúce? HN vám prinášajú tipy na adrenalínové atrakcie na Slovensku.

    Jazda v takomto športiaku bol pre mňa nezabudnuteľný zážitok, hovorí o slovenskom aute K1 Attack Jakub Havlík, ktorý sa na ňom povozil na okruhu Slovakiaring neďaleko Dunajskej Stredy. Možnosť sadnúť si do neho dostal ako darček k dvadsiatym siedmim narodeninám. „Zaujímavé bolo pre mňa najmä zrýchlenie na rovinkách. V pamäti mi však aj tak najviac utkvelo, ako nás na jednej z nich predbehlo Ferrari,“ spomína Jakub. „Nabudúce by som si však radšej sadol za volant a jazdil sám, nie ako spolujazdec. To by bol potom ten pravý adrenalín,“ dodáva Jakub.


Ariel Atom, výkon: 310 koní, hmotnosť: 520 kg, zrýchlenie z 0 na 100 km/h: 2,7 s.

Majú nový Ariel Atom

Jazdenie na silných a rýchlych autách patrí k najvyhľadávanejším adrenalínovým atrakciám na Slovensku. Spoločnosti, ktoré ponúkajú u nás takéto atraktívne zážitky, už majú k dispozícii nové, extrémne rýchle auto roadster Ariel Atom. Tieto vozidlá má vo „výzbroji“ aj britská polícia. Chytá nimi napríklad extrémne rýchlych motorkárov, na ktorých už iné autá nestačia. Ak máte odvahu, na Ariel Atome sa môžete povoziť aj vy.

Na stovku za 2,7 sekundy

„Kúpili sme exkluzívne a jedno z najrýchlejších áut na svete. Zrýchli z nuly na stovku za 2,7 sekundy,“ hovorí o Ariel Atome konateľ zážitkovej agentúry najzážitky.sk Tomáš Fábry. Na tomto dvojmiestnom 310 koňovom vozidle s hmotnosťou len 520 kilogramov sa dá zajazdiť napríklad na dvojkilometrovom okruhu letiska v Senici a z „akcie“ si dať urobiť aj DVD záznam. Cena, ktorú za to zaplatíte je zhruba od sto do 260 eur.
Podľa toho, ako dlho sa jazdí.
Ariel Atom spĺňa ten najdôležitejší cieľ: mať z jazdy zážitok, ktorý sa na bežnej ceste nedá dosiahnuť. Auto je rýchle, lebo nemá vlastne ani karosériu. Ide o konštrukciu, v ktorej je uchytený silný motor. Je bez predného skla, takže v ňom treba jazdiť iba s helmou na hlave. Všetko nepotrebné tak ustúpilo rýchlosti a dynamike vozidla. Preto na ňom nie sú ani dvere, či strecha. Nemá dokonca ani elektroniku, ktorá by riadila celý agregát. Najbližším konkurentom Ariel Atomu je až samotná formula 1.


1.
Rýchly taxík na Slovensku

Stanete sa spolujazdcom profesionálneho pilota v jedinečnej dvojmiestnej formule Renault (max. rýchlosť 240 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy). Nemusíte nič robiť, dokonca nepotrebujete ani vodičský preukaz. Stačí sa pohodlne usadiť a počas dvoch kôl okúsite, ako rýchlo dokáže profesionál pilotovať monopost na okruhu.
Spolujazdec je limitovaný len výškou (max. 195 cm) a váhou (max. 110 kg).
Miesto: Slovakia Ring, Orechová Potôň
Cena: 229 eur



2.
Aké je to byť vojakom

Ak chcete zažiť nezvyčajný pocit rútiaceho sa 12-tonového monštra, vyskúšajte si pocit vojaka v bojovom vozidle pechoty, podobajúcemu sa tanku, v teréne rýchlosťou až 50 km/h. Trasa je dlhá asi 20 km a po asfaltových cestách určite nevedie. Do obrneného transportéra sa vojde maximálne 15 ľudí. Vozidlo je možné objednať aj na celodenný výlet, prípadne za príplatok samostatne riadiť pod dohľadom skúseného inštruktora.
Miesto: Bajonet SK, Ľubica
Cena: 300 eur za prenájom vozidla (na počte ľudí nezáleží)



3.
Chcete zažiť preťaženie? Leťte stíhačkou

Je to zážitok prinášajúci spolu s pocitom rýchlosti možnosť zažiť preťaženie v stíhacom lietadle. Obraty vysokej pilotáže umožnia zažiť pohyb v trojrozmernom priestore. Lieta sa v máji až v septembri. Je potrebný pohovor o zdravotnom stave, vek od 18 rokov a dobré počasie.
Miesto: Banskobystrický kraj (adrenalinove-darceky.sk)
Cena: 730 eur


4.
S vetrom opreteky – kitebording (základný kurz)

Potrebujete adrenalín v bezpečnej forme? Vyskúšajte kurz kitebordingu. Inštruktori vás naučia, ako si kite a ostatné doplnky nastrojiť, naučíte sa bezpečne ho ovládať a hlavne si kitebording vyskúšate na vlastnej koži a spoznáte krásy tohto športu. Podmienkou je výborný zdravotný stav a zúčastniť sa môžu aj deti. Kurz trvá 2,5 hodiny a závisí len od dobrého vetra.
Miesto: Vysoké Tatry (adrenalinove-darceky.sk)
Cena: 46 eur

5.
Paragliding

Chcete objaviť svet vetra, výšok, neuveriteľného ticha a úplne splynúť s nádhernou prírodou? Láka vás adrenalín, strach, vzrušenie a radosť z prekonania samého seba? Ak áno, paragliding je to pravé!
Miesto:
Donovaly, Chopok, Štós pri Kremnici (paraglidingskolabb.sk)
Cena: 60 eur

 

Tu nájdete všetkých 10 tipov na adrenalínové atrakcie:  
Zážitky, pri ktorých vám aj adrenalín stuhne


 



Čo dnes nájdete v letnej prílohe Leto s HN na tému adrenalínové zážitky:

Najväčší záujem je o rýchlu jazdu a lietanie 

Ak sa nebojíte, môžete si vyskúšať aj let vo vojenskej stíhačke

Na letisku v Senici, ale aj inde v SR si môžete zajazdiť na ultra rýchlych autách. Napríklad na Ariel Atom

Chcete sa stať na chvíľu vojakom? K dispozícii je aj pancierový transportér

Sadnúť si tiež môžete do „šialenej“ gule 




 

Špecializovanú prílohu nájdete v dnešných tlačených HN,
alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie cez SMS na váš mail TU.

 

01 - Modified: 2006-08-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tunel Branisko chráni proti požiaru aj firma z Batizoviec
01 - Modified: 2024-04-18 07:30:00 - Feat.: - Title: FOTO Šejkovia plánujú ďalší megalomanský projekt. V Saudskej Arábii má vyrásť prvý plávajúci zábavný park na svete 02 - Modified: 2024-04-12 19:41:22 - Feat.: - Title: Do Maďarska priletelo prvé vojenské dopravné lietadlo Embraer KC-390 určené ozbrojeným silám 03 - Modified: 2024-04-05 12:19:23 - Feat.: - Title: Čokoláda, koláčiky či kolový nápoj: Častú chuť na sladké prekabátite niekoľkými spôsobmi 04 - Modified: 2024-03-29 09:33:04 - Feat.: - Title: Dovolenka s deťmi: Viete, ako by mala vyzerať, aby si ju naplno užili všetci? 05 - Modified: 2024-03-26 16:42:22 - Feat.: - Title: Cestovanie v štýle slávneho agenta 007. Máme pre teba tipy na destinácie, v ktorých sa budeš cítiť ako James Bond na misii
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 10:28