StoryEditor

Zvýšte svoju cenu na trhu práce. Pomôžu vám online kurzy

11.01.2016, 16:56
Autor:
soksok
Ukončením vysokej školy či univerzity sa vzdelávanie nekončí. Svoje šance na úspech si môžete zvýšiť aj absolvovaním online kurzu na webe.

Ak sa chcete neustále zlepšovať v práci ktorú robíte, prípadne vás zaujíma odvetvie odlišné od vášho súčasného pôsobiska, je tu ľahká pomoc. Nielen známe univerzity, ale aj ďalšie portály a samotní pedagógovia ponúkajú online kurzy a videá s prednáškami.

Kurzy vám pomôžu zlepšiť si svoje vyjadrovacie schopnosti, naučia vás programovať a využiť sa dajú aj ako aktívny a zmysluplný oddych pri zaujímavých témach. Aby ste mali istotu, že kurz vedú odborníci, sledujte hodnotenia absolventov kurzu.

Tu vám ponúkame niekoľko príkladov kurzov, ktoré sa dajú absolvovať na webe. Musíte však vedieť po anglicky.

  • Analytické riešenie problémov

Kurz analytického riešenia problémov na stránke edX.

Nezáleží na tom, aké máte skúsenosti alebo profesiu. V každom odvetví sú ľudia konfrontovaní s problémami a výzvami, ktoré vyžadujú riešenia. Kurz vám pomôže vytvoriť si schopnosť kriticky a kreatívne reagovať na problémy na pracovisku. Dvaja lektori vás naučia postupy, ako určiť problém, identifikovať a izolovať jeho príčinu a prijať opatrenia s cieľom dosiahnuť riešenie. V online lekciách vás naučia rôzne techniky testovania hypotéz a spôsobov uvažovania.

Ilustrácia: Flickr/Francisco Ozorio

  • Analýza a vizualizácia dát v programe Excel

Programu Excel sa dnes nevyhne takmer nikto, kto pracuje s počítačom. Ak v práci alebo v škole spracovávate väčší objem dát, je práca s ním nevyhnutnosť. Ak chcete zistiť, aké pokročilé nástroje Excel ponúka, kurz analýzy a vizualizácie dát od Microsoftu je dobrý výber. Naučia vás v ňom, akými spôsobmi sa dá pracovať s dátami či zobrazovať výsledky. Kurz prebieha formou krátkych videí.

  • Programovanie prostredníctvom Pythonu

Vo svete IT ešte chvíľu ostaneme. Nielen v zahraničí ale aj na Slovensku je čoraz väčší dopyt po programátoroch. Dnes vám už nič nestojí v ceste naučiť sa programovacie jazyky na internete. Je to (takmer) zadarmo, stojí vás to len čas a snahu učiť sa.

Nasledujúci kurz je úvodom do programovacieho jazyka Python. Pochopíte počas neho základy počítačového programovania. Lektor vám predstaví základnú terminológiu a koncepty ako sú premenné, konštanty, podmienené príkazy a funkcie . Lekcie zahŕňajú praktické cvičenia na pochopenie programovania v praxi.

  • Beethovenova 9. symfónia a orchester 19. storočia

Posledný kurz je neštandardný a pokiaľ nie ste profesionálny hudobník, budete ho brať skôr ako oddychový. Hudobný kurz pochádza z dielne Harvardskej univerzity a naučí vás identifikovať a opísať rôzne formy orchestrálnej hudby 18. storočia a 19. storočia. Lektor v kurze učí aj to, ako rozoznať hudobné nástroje v orchestri a jednotlivé hlasy v speváckom zbore. Dozviete sa viac aj o historických okolnostiach a kultúrnom kontexte, počas ktorého tvoril Beethoven svoje slávne diela.


 

 

01 - Modified: 2008-01-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dobrodružná cesta za Berbermi
01 - Modified: 2024-01-08 23:00:00 - Feat.: - Title: Študenti, vstaňte! 02 - Modified: 2023-09-29 06:47:40 - Feat.: - Title: Máme drahšie energie ako Západ. Časť firiem zvažuje aj návrat do Nemecka (rozhovor s odborníkom na priemysel) 03 - Modified: 2023-08-24 05:37:14 - Feat.: - Title: Taliban zabránil študentkám vycestovať do Dubaja za vzdelaním. Obmedzil vyučovanie pre ženy v krajine 04 - Modified: 2023-07-29 19:19:48 - Feat.: - Title: Novela zákona o uznávaní dokladov o vzdelaní nadobudne od augusta účinnosť 05 - Modified: 2023-03-31 16:00:00 - Feat.: - Title: Škola ako korporácia alebo rodinný podnik?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 02:24