StoryEditor

Päť otázok, ktoré si úspešní ľudia kladú každý deň

07.01.2015, 16:00
Autor:
macmac
Prekonávanie vlastných hraníc a premena neúspechov na úspechy. Aj toto sú recepty ľudí, ktorí sú so svojou kariérou spokojní.

Najúspešnejší ľudia majú schopnosť objektívne hodnotiť sami seba, vlastné schopností, činnosti a smerovanie. Zároveň sa vedia správať a plánovať s postojom: ak by bol dnešok posledný deň môjho života, robil by som tak, ako robím? Nedovolia, aby ich ovládla rutina, vždy aktívne premýšľajú o tom, čo robia a snažia sa o jasné a nezaujaté uvažovanie. Toto je päť otázok, ktoré si úspešní ľudia kladú každý deň.

Som tam, kde mám byť?

Ak nemáte vášeň pre svoju prácu, nebudete mať ani motiváciu na prekonanie prirodzených prekážok, ktoré život na ceste za úspechom prináša. A aj keď ste začali s nadšením, bude postupne klesať. To je dôvod, prečo je také dôležité, aby ste nenechali svoju motiváciu vyhasnúť. Ak máte pocit, že vaša vášeň ubúda a začínate „vyhorievať“, znovu naštartujte svoju energiu, s ktorou ste začínali.

Poučil som sa zo svojich chýb?

Chyby robí každý, avšak dôležité je, aby ste sa z nich poučili. Každý, kto dosiahol úspech, väčšinou pred ním zlyhal, avšak dokázal sa od toho odraziť. Neopakujte dvakrát tie isté chyby. Ak sa v niečom zmýlite, zamyslite sa nad tým, prečo ste chybu urobili a čoho sa najbližšie vyvarovať. Vezmete si tak povestné zrnko múdrosti z každého neúspechu, ktorý sa pritrafí na vašej ceste k úspechu.

Prekonávam svoje hranice?

Niekedy je nutné ísť na hranu svojich možností a úspešní ľudia to robia. Posúvať sa dopredu nie je možné bez toho, aby sme posúvali vlastné hranice. Vždy sa teda snažte dosiahnuť aj nemožné.

Aký je môj „plán hry“?

Je potrebné určiť si stratégiu a „zmapovať“ si ju, aby ste sa mohli presnejšie zamerať na dosahovanie svojich cieľov. Ak sa snažíte pracovať rýchlejšie a lepšie, budete musieť vyvinúť aj postupy a procesy, ako na to. Posaďte sa a vytvorte si pomyselnú mapu, ktorá vás vezme z miesta, kde ste, na miesto, kam chcete ísť. Nechajte priestor aj pre obchádzky a skratky, ktoré sa určite vyskytnú.

Stále chcem robiť to, čo robím?

Najdôležitejšou zložkou úspechu je viera v seba a to, o čo sa snažíme. Aj tie najvyššie ambície nie sú ničím bez presvedčenia, že ich môžete skutočne dosiahnuť. Pozrite sa do zrkadla a spýtajte sa sami seba, či vaša vášeň pre to, čo robíte, stále trvá. Ak neviete o zmysle svojej práce presvedčiť seba, určite nepresvedčíte ani nikoho iného.
Zdroj: success.com

01 - Modified: 2007-02-09 07:05:24 - Feat.: 0 - Title: Nie som jediny euroskeptik
01 - Modified: 2024-02-16 14:10:19 - Feat.: - Title: Dotačná revolúcia na e-autá zlyhala už po pár týždňoch. Francúzi to považujú za úspech 02 - Modified: 2024-01-15 10:25:06 - Feat.: - Title: Pripravujú sa Nemci na vojnu s Ruskom? Armáda má plán, hovorí o mobilizácii 200-tisíc Rusov aj strete v roku 2025 03 - Modified: 2023-12-07 11:20:00 - Feat.: - Title: Voľba a spoliehanie sa na elektromobilitu je v podaní newyorských cestárov úplné fiasko 04 - Modified: 2023-05-26 11:42:37 - Feat.: - Title: Jedzte, keď máte hlad a prestaňte jesť, keď máte dosť 05 - Modified: 2023-05-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Obmedzené plány
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 16:35