StoryEditor

Toto by vás mohlo zaujímať, ak chcete začať biznis

27.11.2013, 10:01
Autor:
TASRTASR
Podnikateľské prostredie ponúka dnes široké možnosti na rozbeh vlastného podniku.

Pracovnú príležitosť môže mať každý. V súčasnosti je päť oblastí, ktoré možno považovať za podnikateľsky priaznivé.

Online vzdelávanie

Už aj na Slovensku máme možnosť zúčastniť sa kurzov priamo z domáceho prostredia vďaka počítačom. Existujú video-komunikačné platformy, ktoré umožňujú, aby sa v jednej chvíli do rozhovoru zapojilo viac ľudí. Toto všetko sa dá využiť na efektívne znižovanie nákladov na realizáciu kurzov. Tie môžu byť od štátom akreditovaných až po také, ktoré slúžia k zdokonaľovaniu napríklad remeselnej alebo umeleckej práce. Internetovým portálom Inc.com je práve oblasť online vzdelávania považovaná za jednu z najperspektívnejších oblastí pre štart nového biznisu.

Elektronika pre zdravie a na každodenné nosenie

Elektronika má dnes celkom odlišný charakter, ako v minulosti. Malý osobný počítač sa vojde nielen do notebooku alebo smartfónu, ale aj do ešte menších škatuliek. Napríklad do okuliarov alebo hodiniek. Vstup do tohto podnikateľského priestoru si vyžaduje skúsenosti, veľký kapitál a schopných marketérov, avšak z hľadiska perspektivity sa radí na popredné priečky.

Špeciálne služby brandingu

Ľudia majú radi, keď je niečo pripravené špeciálne pre nich. Nielen firmy, ale aj malé skupiny a jednotlivci oceňujú, keď je nejaký produkt urobený práve pre ich potreby alebo s dôrazom na nejakú životnú udalosť, ktorú práve zažívajú. Typickým príkladom sú svadby - eventové agentúry sa prebiehajú v tom, ktorá pripraví lepšiu svadbu a sú pre nich zaujímaví takí dodávatelia služieb, ktoré vedia svadbu zabezpečiť “v jednom dizajne”. Nech je všetko od pozvánok, cez etikety na vínach až po výzdobu reštaurácie jednotné. Práve táto oblasť tvorby a dodávania individuálneho brandingu (značkovania) patrí k najlepším pre štart nového obchodu. 


 

3D tlač

Možno ste zachytili správy o tom, ako si niekto doma s pomocou 3D tlačiarne vyrobil funkčnú protézu ruky alebo nohy, pričom takto ušetril tisíce dolárov. NASA otvorene hovorí o tom, že chce do svojich vesmírnych projektov zakomponovať práve 3D tlač, ktorá uľahčí údržbu orbitálnych staníc. Keď je potrebná nejaká menšia súčiastka, jednoducho sa vytlačí na takomto 3D zariadení. 3D tlačiarne ešte len zažijú svoj najväčší rozmach. Aj napriek tomu, že sú zatiaľ drahé, nie celkom presné (tie najlepšie “tlačia” s presnosťou asi pol milimetra) a dokážu vyrábať iba jednofarebné objekty.

Súkromné pivovarníctva a liehovary

Zabudnite na víno. Remeselní pivovarníci a malí výrobcovia likérov prekvitajú. Najmenší z nich, takzvané “microbrewers” a “microdistillers”, sú prosperujúce spoločnosti predávajúce svoje výrobky v luxusných obchodoch a aj na farmárskych trhoch. Príjmy malých pivovarov v minulom roku vzrástli až o 29 percent a výnosy malých liehovarov až o 32 percent. To je jeden z dôvodov, prečo je súkromná výroba alkoholu považovaná za ďalší z najperspektívnejších obchodných oblastí pre blízku budúcnosť. Vyžaduje si však splnenie veľmi náročných legislatívnych, hygienických a zdravotných podmienok.

Zdroj: TASR

01 - Modified: 2005-09-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Alcan plánuje investovať na Slovensku 35 miliónov USD
01 - Modified: 2024-05-03 12:23:08 - Feat.: - Title: Pre hotelierov a gastroprevádzky na Slovensku chceme byť hybným motorom, hovorí pre HN odborník 02 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí 03 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: Živnostníci sú kostrou ekonomiky regiónov 04 - Modified: 2024-03-19 08:09:30 - Feat.: - Title: Daňová smernica BEFIT má kritikov. Argumentujú suverenitou štátov aj odchodom podnikov z EÚ 05 - Modified: 2024-03-10 12:12:25 - Feat.: - Title: Na Slovensku hrozí firmám zvýšené riziko konkurzov. Minulý rok zasiahnuté podniky zamestnávali 1600 ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
04. máj 2024 17:25