Je zastrešené, vďaka preskleniu tu môžu rásť stromy.Peter Jurkovič
StoryEditor

Chcete peniaze na výsadbu stromov? Zapojte sa do grantového programu Zelené oázy

28.11.2018, 11:53
Autor:
kokkok
Už len niekoľko dní majú nadšenci v obciach a mestách na to, aby sa zapojili do grantového programu, z ktorého môžu čerpať prostriedky na projekty výsadby zelene. Žiadosť na podporu projektu musia poslať do 3. decembra Nadácii Ekopolis.

V grantovom programe Zelené oázy je možné finančne podporiť dobré nápady. Stačí, ak spolupracujete so susedmi alebo známymi či priateľmi, samosprávou, školou či inými miestnymi organizáciami.

Do programu sa môžu zapojiť len registrované mimovládne neziskové organizácie, základné a stredné školy, centrá voľného času a komunitné centrá. Mestá a obce len v partnerstve s niektorými z týchto spomínaných oprávnených žiadateľov.
 

Finančné prostriedky sú určené na výsadbu parkov, alejí stromov, budovanie turistických chodníkov, ale aj na výstavbu ihrísk či zelených striech.

„Naša rada podporí zaujímavé nápady. Všetky žiadosti, ktoré budú doručené včas a v predpísanej forme, vyhodnotíme a úspešných žiadateľov vyzveme na dopracovanie projektov do kompletnej podoby v druhom kole. Ide už o trinásty ročník grantového programu Zelené oázy s finančnou podporou spoločnosti Slovnaft,“ priblížil pre HN Milan Hronec, programový manažér Nadácie Ekopolis.

Program Zelené oázy už 13 rokov podporuje nielen novú výsadbu, ale aj  zachovanie parkov, vodných tokov, areálov škôl. Doteraz sa sumou 691 600 eur podporilo 279 zrealizovaných projektov, v tomto roku bolo 31 projektov podporených sumou 69 600 eur.

Ako sa zapojíte do projektu:
 
1. Vyplňte formulár, ktorý nájdete tu:

2. Vo formulári vyplníte: čo je hlavnou myšlienkou projektu, čo by ste chceli v rámci projektu zrealizovať. Čím je dané miesto zaujímavé, jedinečné, a komu by malo slúžiť. Zdôvodnite, prečo by mal byť projekt podporený a aký je jeho prínos. Stručne a jasne opíšte hlavné aktivity, ktoré je potrebné zrealizovať.
 
3. Doplníte informácie o žiadateľovi: Stručne predstavíte vašu organizáciu, doplníte osoby alebo organizácie - partnerov, ktorí sa budú podieľať na projekte. Uvediete kto a akým spôsobom bude realizovať jednotlivé plánované aktivity. Uveďte dôvod, pre ktorý ste sa rozhodli zapojiť do riešenia, čo bolo pre vás motiváciou a impulzom.

4. Doplníte predpokladaný rozpočet projektu: Uveďte odhadovanú celkovú výšku rozpočtu a stručný, ale konkrétny opis rozpočtových položiek podľa očakávaných nákladov, výšku alebo podiel spolu financovania, jeho formu a zdroje. Prípadné iné informácie, ktoré považujete v súvislosti s vašim projektom za veľmi dôležité.
 
5. K formuláru pripojíte aj fotografie alebo nákres miesta, kde chcete projekt realizovať, prípadne zakreslenie cieľového stavu.
 
Pozor! Nie je potrebné, a ani sa neodporúča, posielať projekty vypracované externými projektovými agentúrami.

Rozsah všetkých elektronických príloh má mať spolu maximálne 5 MB.

Žiadosť s prílohami pošlite na adresu: Nadácia Ekopolis, Komenského 21, 974 01 Banská Bystrica, bližšie informácie získate na tel: 0911 452 457


 
 

01 - Modified: 2024-04-10 06:00:00 - Feat.: - Title: Páchli a šírili choroby. Tieto rieky museli z európskych miest zmiznúť, spravili z nich skládky odpadu 02 - Modified: 2024-03-26 11:13:05 - Feat.: - Title: Tip na výlet: Za rozkvitnutými čerešňami nemusíš cestovať do Japonska. Na Slovensku máme jedinečný sad s tisíckami stromov 03 - Modified: 2024-02-21 07:00:00 - Feat.: - Title: Rím, Tokio, Paríž či Istanbul. Pozreli sme sa, kedy počas roka je najlepšie navštíviť svetoznáme metropoly 04 - Modified: 2024-02-20 10:50:12 - Feat.: - Title: Stromy skutočne pomáhajú proti globálnemu otepľovaniu. Bezhlavá výsadba však môže spôsobiť ďalšiu katastrofu 05 - Modified: 2024-02-10 07:25:00 - Feat.: - Title: V 18 obciach si v sobotu vyberajú voliči starostov a poslancov
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. apríl 2024 06:24