04.05.2007, 00:00

Argentína -- najlepšie ochutnávky vína
-- v meste Mendoza na úpätí Ánd sa konajú slávnosti vinobrania nazývané Vendimia. Dominikánska republika -- najlepšie pláže
-- luxusné hotely a večne biele pieskové pláže.
Etiópia -- najlepšie dobrodružné safari
-- donedávna neobjavená destinácia pre výpravy dobrodružne naladených solventnejších objaviteľov.
Honduras -- najlepšie potápanie bez prístroja
-- najmä v súostroví Bay Islands nájdu potápači malý raj. Ubytovanie je menej luxusné, lákadlom sú však obrovské koralové útesy, podmorské jaskyne, vulkány a potopené lode.
Laos -- najlepšie scenérie a historické pamiatky
-- najväčší vodopád v juhovýchodnej Ázii, chrámy a monumenty, si priam žiadajú vyfotografovať. Láka najmä zachovalé bývalé hlavné mesto krajiny Luang Prabang na sútoku riek Mekong a Khan.
Namíbia -- najlepšia rodinná dovolenka
-- výlety balónom ponad púšť v tejto ekonomicky stabilnej krajine pripomínajúce obrázky z National Geographic. Deti milujú výlety i spúšťanie sa po pieskových dunách v turistických centrách Swakopmund a Walvis Bay na pobreží Atlantiku.
North Island, Seychely -- najlepšie rozhadzovanie peňazí
-- iba let na toto miesto stojí dvakrát viac ako na iné destinácie. Výlety kajakmi na mori, potápanie či kúpeľné služby stoja za to.
Omán -- najvýhodnejšia kúpa
-- let do Muscatu stojí len okolo 900 dolárov, luxusné hotely stoja od 360 USD za noc. Na porovnanie, v susednom Dubaji sa pod 1 200 USD nedostanete. Výlety do púšte, stretnutie s beduínmi, už od 75 dolárov.
Srí Lanka -- najkrajšie medové týždne
-- napriek občasným nepokojom na ostrove sú lákadlom budhistické chrámy, panenské pláže či úchvatné hory s divokými vodopádmi. Ideálne romantické miesto pre zamilovaných, najmä na juhu ostrova.
Panama -- najlepší ekoturizmus
-- ubytovanie v Punta Caracol Acqua Lodge v budovách vybudovaných z ekologických materiálov ako hlina, bambus či trstina. Používajú len obnoviteľné zdroje energie. K atrakciám patrí sledovanie vtákov v národnom parku.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
17. máj 2024 21:16