StoryEditor

HVB: Fúzia rozladila top-manažérov

09.11.2005, 23:00

Krátko pred prevzatím nemeckej HypoVereisbank (HVB) talianskou veľkobankou UniCredit opúšťajú HVB traja významní top-manažéri. Manažér pre kapitálové trhy HVB Stefan Jentzsch, ktorý mal hrať v novom predstavenstve UniCreditu vedúcu úlohu, a Christine Licciová, ktorá šéfuje oddeleniu privátnych zákazníkov, podali výpoveď. O podobnom kroku rozmýšľa aj Johann Berger, ktorý má na starosti oblasť firemných zákazníkov.
Za nového nemeckého riaditeľa pritom mali vymenovať práve Licciovú alebo Bergerú. Nájsť nástupcov za odchádzajúcich manažérov nebude jednoduché. Nie je vylúčené, že novým šéfom sa celkom nečakane stane finančný riaditeľ HVB Wolfgang Spriler, ktorý mal v budúcom roku odísť do dôchodku.
"Ich osobné rozhodnutie síce akceptujem, ale v tejto chvíli ho nechápem", konštatoval pre nemecký Handelsbatt.šéf predstavenstva banky Dieter Rampl. "Našu snahu úspešne dokončiť spojenie HVB a UniCredit ich výpovede neovplyvnia," dodal. Výpovede dvoch členov predstavetva rozčarovali aj podnikovú radu banky. "Očakávali sme, že sa chopia svojej zodpovednosti", povedal vo vyhlásení rady jej šéf Peter König. Jentzsch, ktorého si kolegovia veľmi vážia, už údajne vyjednáva o práci pre konkurenta Dresdner Bank. Jeho odchod bol -- na rozdiel Licciovej, o ktorej sa špekulovalo už dlhší čas -- prekvapením.
Dôvodom odchodu dôležitých manažérov je údajne vodcovské správanie Talianov, ktorí o všetkom rozhodujú. Nemci sa žalujú, že sa nikto nepýta na ich názor. "V Miláne sa nikto nezaujíma, ako ´tiká´ Nemecko," uviedla osoba zasvätená do problému.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
15. máj 2024 12:57