StoryEditor

Investičný horoskop

21.05.2007, 00:00

Po odznení obdobia zverejňovania hospodárskych výsledkov za prvý štvrťrok bude tento týždeň vo sfére podnikových informácií vládnuť relatívny pokoj. Až v piatok sa bude konať prvotné uvedenie akcií významného medzinárodného developera, špecializujúceho sa na región strednej a východnej Európy na burzu vo Varšave. Rozšíri sa tak paleta titulov nadviazaných na pozitívny vývoj v oblasti nehnuteľností v regióne a titulom ako Orco a ECM pribudne regionálny konkurent.
O to významnejšie však bude dianie vo sfére makroekonomických údajov. Dnes zasadá centrálna banka v Maďarsku, vzhľadom na posledné komentáre k zmierňujúcemu inflačnému tlaku sa neočakáva zmena kľúčových sadzieb. Vo štvrtok prichádzajú na trh údaje o vývoji hrubého domáceho produktu v Nemecku za prvý štvrťrok a takisto údaje o počte uchádzačov o podporu v nezamestnanosti a o počte predaja nových domov v USA.
Minulý obchodný týždeň na stredoeurópskych akciových trhoch sa síce začal pozitívne, ale v strede týždňa prevládli predajné tlaky a burzy, výraznejšie ožili až v piatok. Dobrý záver minulého týždňa by mohol byť dobrým podkladom pre tento týždeň, sentiment investorov však bude závisieť od prichádzajúcich makroekonomických správ.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
15. máj 2024 11:04