Aricoma
StoryEditor

AUTOCONT hlási významnú zmenu. Stáva sa súčasťou komplexnej značky Aricoma

13.11.2023, 00:00

Po spoločnostiach ako AEC, Komix či CES EA sa súčasťou veľkého brandu Aricoma od nového roka stáva aj slovenská časť AUTOCONT s.r.o., najväčšieho a najvýznamnejšieho českého súkromného dodávateľa informačných a komunikačných technológií na českom i slovenskom trhu.

AUTOCONT TechFórum 2023 opäť združilo 24. októbra pod jednu strechu veľkých hráčov vo svete IT, firmám a ich zástupcom ponúklo mnohé vyspelé riešenia, ponúklo priestor na diskusiu o problémoch, ale taktiež odprezentovalo horúce novinky, ktoré zabezpečia spoločnostiam svetlejšiu budúcnosť na technologickom trhu.

 „Od prvého ročníka sme prešli veľký kus cesty a to ako slovenský AUTOCONT, tak i TechFórum ako také,“ otvoril v poradí už 11. ročník úspešného podujatia Peter Trajlinek, výkonný riaditeľ AUTOCONT Slovensko. „Musím vám zároveň povedať, že to je aj vôbec posledný ročník.“

AUTOCONT s.r.o. je slovenskou súčasťou rovnomennej materskej skupiny, ktorá je v súčasnej dobe najväčším a najvýznamnejším českým súkromným dodávateľom informačných a komunikačných technológií na českom i slovenskom trhu. 

Dodáva tovar, služby a riešenia v oblasti infokomunikačných technológií už od roku 1990, takže vo svete IT nejde o žiadneho nováčika. K rýchlemu rozvoju v prvých rokoch prispela distribúcia a servis kancelárskej techniky, priame obchodné partnerstvá so silnými značkami a budovanie obchodnej a servisnej siete na celom Slovensku. Zároveň sa spoločnosť zamerala na poskytovanie komplexných IT riešení a služieb pre firemnú klientelu či štátnu správu.

Systematické a dlhodobé budovanie odborných schopností, starostlivé sledovanie potrieb zákazníkov i premyslená vnútorná organizácia firmy zaistili spoločnosti AUTOCONT titul spoľahlivého a osvedčeného dodávateľa infokomunikačných technológií, programových aplikácií, vlastných riešení a outsourcingu. Teraz však robí významný krok vpred a popri ďalších firmách sa stáva hrdou súčasťou značky Aricoma.

Odôvodnenie premenovania je v podstate podľa Trajlinka veľmi jednoduché a stručné: „Lebo máme veľké plány. Na Slovensku, ale aj vo svete.“ Značka Aricoma tak novo združuje poskytovateľov služieb v oblasti IT infraštruktúry, cloudových technológií, podnikových aplikácií, kybernetickej bezpečnosti, digitalizácie verejného sektora a systémovej integrácie.

Patria medzi ne i Autocont International (belgický tím v Bruseli), Sabris Consulting, Consulting 4U a SYSCOM Software. Bývalé spoločnosti AEC, Komix a CES EA pôsobia od septembra 2023 tiež pod značkou Aricoma. Na prelome rokov 2023/2024 sa následne k zástupu firiem pridá zvyšná časť Autocont, vrátane tej slovenskej, rovnako ako dodávateľ e-commerce riešení Internet Projekt. SAP experti Sabris Consulting a Consulting 4U i vývojári softvéru na mieru pre verejnú správu SYSCOM Software ich budú neskôr nasledovať.

„Počas posledných 30 rokov kolegovia naprieč našimi spoločnosťami vybudovali z Aricomy centrum odborných skúseností a znalostí v oblasti ICT riešení. Jedno meno nám preto pomôže ľahšie ponúkať komplexné end-to-end IT služby,“ informuje Michal Malysa, Head of Brand and Communications v spoločnosti Aricoma. 

Pod jedným menom sa chce Aricoma presadiť ako aktívny, spoľahlivý a dynamický partner v digitalizácii verejného i komerčného sektora v Českej republike. Nebude sa však zameriavať len na domáci trh, presadiť sa chce taktiež vo zvyšku Európy. „Naše bezprostredné plány rastu sa sústredia na región nemecky hovoriacich krajín, teda najmä Nemecko,“ dodal Malysa.

AEC patrí viac ako 30 rokov k popredným poskytovateľom komplexných podnikových služieb v oblasti kybernetickej bezpečnosti, pričom svoje technológie testuje tím skúsených expertov vo vlastnom inovačnom laboratóriu. „Zmena mena a vytvorenie biznisovej jednotky Enterprise Cybersecurity pre firmu znamená významný vývojový krok – neprichádzame o svoju identitu, ale stávame sa súčasťou silného hráča, ktorý patrí medzi lídrov trhu aj v kybernetickej bezpečnosti. Je pre nás preto dôležité, že sa Aricomou radíme práve medzi jednotky,“ povedal Tomáš Strýček, ktorý v Aricome vedie novú obchodnú jednotku Enterprise Cybersecurity.

Súčasťou značky Aricoma sú už aj spoločnosti Komix a CES EA, ktorých vývojári majú za sebou celý rad úspešných systémových integrácií podporujúcich digitalizáciu verejnej správy. Patrí medzi ne okrem iného aj spracovanie riešení pre prevádzku zdravotných poisťovní či migrácie a zabezpečenie systémov či portálov mnohých inštitúcií naprieč odvetviami. 

„Vznikol veľmi zaujímavý a nový príbeh. Budúci rok bude stáť za to a tie veci budú skutočne veľké,“ uzatváral uvítací príhovor posledného AUTOCONT TechFóra a zároveň nultého ročníka Aricoma TechFóra Peter Trajlinek, ktorý sa novo stáva riaditeľom Aricomy na Slovensku.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. máj 2024 05:00