Developer v spolupráci s hypotekárnym špecialistom zabezpečí, že si kupujúci prefinancuje byt aj zariadenie spoločnou hypotékou.Shutterstock
StoryEditor

Nová hypotéka na byt aj zariadenie – ako funguje a ako s ňou ušetriť?

06.09.2023, 00:00

Developer pomáha riešiť chýbajúce vlastné zdroje pri kúpe bytu a ušetrí čas za jeho zariadenie.

Jednou z bariér, na ktoré aktuálne narážajú záujemcovia o kúpu bytu v novostavbe, je nedostatok vlastných financií. Na získanie hypotekárneho úveru je treba zväčša našetrených 20 % z požadovanej sumy úveru. Keď však všetky vlastné zdroje spotrebujete na získanie úveru na byt, kde vziať dodatočné peniaze na jeho zariadenie?

image

ITB Development ponúka nový benefit - prefinancovanie bytu vybaveného podľa svojich predstáv nábytkom cez dizajnérov IKEA.

ITB Development

Hypotékou si môžete prefinancovať byt aj so zariadením

Nový finančný nástroj ponúkol ako prvý na slovenskom realitnom trhu developer ITB Development, ktorý stojí za aktuálne najpredávanejším projektom nového bývania v Bratislave – Čerešne. „Snažíme sa klientom ukázať, že situácia na trhu s novostavbami aktuálne praje kupujúcim. Môžu si bez časovej tiesne vybrať zo širšej ponuky bytov, dostať sa k výhodnejším cenám aj benefitom, ktoré na trhu nemajú obdobu,“ uvádza Ivan Rolný, člen predstavenstva ITP Development. K tomuto stavu prispieva aj samotný developer, a to novými formami financovania, ktoré môžu kúpu bytu oproti minulosti výrazne uľahčiť.  

To je tiež cieľom novej služby „Bývanie so zariadením“. Tá sa vzťahuje na kúpu bytu v 3. etape projektu Čerešne, ktorá sa začne stavať na jeseň. Výsledkom nového benefitu je prefinancovanie bytu vybaveného podľa vlastných predstáv nábytkom cez dizajnérov IKEA. ITB Development v spolupráci s vlastným hypotekárnym špecialistom zabezpečí, že si takto zariadený byt kupujúci prefinancuje spoločnou hypotékou na byt a zároveň aj zariadenie. Vyplýva to z už dohodnutých podmienok medzi developerom a bankou. Je pritom na kupujúcom, či sa rozhodne prefinancovať nábytok do celého bytu alebo napríklad len kuchynskú linku.

Vďaka tomuto modelu tak ušetríte nielen vlastné zdroje ale aj čas – teda obe komodity, ktoré by ste museli inak vynaložiť na kúpu bytového zariadenia štandardnou cestou. Developer sa postará o všetko potrebné a byt zariadi podľa výberu kupujúceho ešte pred jeho odovzdaním. Nový majiteľ tak dostane kľúče od už zariadeného bytu, v ktorom môže hneď plnohodnotne bývať.

Prečo sa oplatí využiť službu „Bývanie so zariadením“

Pre získanie hypotéky na kúpu 2-izbového bytu v cene 225 842 eur je potrebné mať 20 % vlastných zdrojov. Zároveň však nový majiteľ potrebuje aj vlastné peniaze na zariadenie. Pri odhadovaných nákladoch na nábytok v hodnote 23 705 eur musí mať preto nasporenú sumu spolu 68 873 eur.

Služba „Bývanie so zariadením“ dokáže štart bývania výrazne uľahčiť. Kupujúci bude potrebovať až o 18 964 eur vlastných finančných zdrojov menej. Na získanie celkovej hypotéky totiž bude potrebné mať ušetrených 20 % zo spoločnej sumy za byt aj zariadenie – teda z celkovej hodnoty 249 547 eur, čo predstavuje 49 909 eur. Bez služby „Bývanie so zariadením“ tak potrebujete až o 38 % viac vlastných zdrojov na svoj nový domov.

image

Ako funguje kúpa bytu so službou „Bývanie so zariadením“.

ITB Development

Riešenie ocenia aj investiční kupujúci

Služba „Bývanie so zariadením“ je výhodnou ponukou aj pre tých, ktorý zvažujú kúpu bytu za účelom investovania voľných finančných prostriedkov. Obzvlášť, ak plánujú nehnuteľnosť čím skôr prenajímať. V tomto prípade pôjde o bezstarostnú kúpu a majiteľ bytu ušetrí množstvo času spojeného so zariaďovaním. Byt mu môže „zarábať“ prakticky od momentu odovzdania kľúčov po skolaudovaní.

image

Tretia etapa projektu Čerešne v bratislavských Poliankach sa začne stavať na jeseň.

ITB Development

Ešte výhodnejšie podmienky v kombinácií s ďalšími benefitmi

Developer garantuje pevné ceny, byt so zariadením nadobudnete za vopred dohodnutú cenu bez ohľadu na infláciu. Zároveň je túto službu možné skombinovať s ostatnými benefitmi – zvýhodneným programom „Garantovaná hypotéka 1,49 %“, prostredníctvom ktorého ITB Development garantuje výšku splátky na úrovni sadzby 1,49 % p.a. až do roku 2028. Zároveň si môžu záujemcovia o Čerešne, bývanie v projekte aj vyskúšať. Služba „Bývanie na skúšku“ ponúka po podpísaní rezervačnej zmluvy, možnosť stráviť v kompletne zariadenom 4-izbovom byte až 2 noci. Záujemcovia o bývanie tak môžu priamo zažiť kvalitu nielen samotného bývania, ale aj lokality a aktívneho života v komunitných vnútroblokoch.

image

Záujemcovia o Čerešne si môžu vyskúšať na 2 noci bývanie v kompletne zariadenom byte.

ITB Development

V neposlednom rade, developer aktuálne pripravil aj výrazné cenové zvýhodnenia až do 15 %, a to na celú ponuku novostavieb Čerešne v bratislavských Poliankach. Pri kúpe trojizbového bytu tak môže kupujúci ušetriť až 50 000 €. Aktuálne sú v predaji okrem 3. etapy aj posledné voľné byty z 2. etapy, ktoré sú skolaudované a pripravené k okamžitému nasťahovaniu.

image

Čerešne sú aktuálne najpredávanejším projektom nového bývania v Bratislave.

ITB Development

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
05. máj 2024 08:59