alexei_tm/Shutterstock.com
StoryEditor

Podpora zdravia a vitality psov: Prečo sú potrebné doplnkov výživy?

29.08.2023, 09:12

Starostlivosť o zdravie domácich miláčikov je prioritou každého milujúceho majiteľa. Kvalitná strava je teda základom, no v niektorých prípadoch môžu pomôcť posilniť a zlepšiť zdravie psov aj špeciálne doplnky výživy.

Doplnky stravy poskytujú psíkom kompletnú výživu, podporujú ich zdravie a pomáhajú riešiť ich špecifické potreby.

Kedy používať doplnky výživy pre psov?

Doplnky výživy pre psov môžu podporiť zdravie kĺbov, kože a srsti, imunitný systém, tráviaci systém, ale tiež dodať potrebnú energiu. Doplnky obsahujúce glukozamín, chondroitín a omega-3 mastné kyseliny môžu pomôcť udržiavať zdravé a pohyblivé kĺby. Sú obzvlášť prospešné pre starších psov a plemená náchylné na problémy s kĺbmi.

Zdravú kožu a srsť zasa podporujú doplnky výživy pre psov s obsahom vitamínov a mastných kyselín. Zlepšujú kvalitu kože a srsti, môžu zabraňovať svrbeniu a zabezpečiť lesklý a zdravý vzhľad srsti. Antioxidanty, vitamíny a minerály prispievajú k lepšiemu imunitný systém a pomáhajú psom lepšie odolávať ochoreniam.

Produkty s obsahom probiotík a prebiotík môžu zlepšiť trávenie a zabezpečiť zdravú mikroflóru v črevách. Doplnky s proteínmi, ktoré nájdete aj v e-shope Panakei.sk, bývajú prospešné pre psy, ktoré potrebujú vyššiu hladinu energie. Niektoré bylinky, ako kurkuma, môžu mať protizápalové účinky a prispievať k celkovému zdraviu.

Kedy je vhodné dávať psom výživové doplnky?

Je dôležité pamätať na to, že doplnky výživy nie sú náhradou za kvalitnú stravu. Môžu byť prospešné, ale nemali by nahrádzať vyváženú psiu stravu. Skôr ako začnete dávať psovi doplnky výživy, je vhodné konzultovať to s veterinárnom.

Obzvlášť to platí v prípade, ak ide o psa s alergiami alebo zdravotnými ťažkosťami. Veterinár môže odporučiť konkrétne doplnky, resp. typ doplnkov, na základe zdravotného stavu a potrieb vášho psa.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
03. máj 2024 10:12