StoryEditor

Seniori, pozor ! Ako môžete na letnej dovolenke ušetriť?

30.05.2023, 00:00

Chystáte sa cestovať na dovolenku alebo za rodinou? Aké zľavy v cestovnom môžete ako penzisti využiť? Kedy sa oplatí cestovať vlakom a kedy autobusom? A aké zľavy ponúkajú pre seniorov mestské spoje vo vašej obci? Poradíme vám, ako si uplatniť svoje nároky.

Aká je výška koncesionárskych poplatkov pre dôchodcov? A za akých podmienok môžete byť od týchto platieb oslobodení úplne? A čo ďalšie zľavy pri sledovaní televízie? Môžu penzisti využívať nejaké výhody aj od komerčných televíznych staníc? Prinášame sumár zliav, aby ste nepreplatili zbytočne ani cent. 

Koľko zaplatíte za lieky či kúpele, ak ste seniori? A koľko, keď ste aj ťažko zdravotne postihnutí? A aké benefity vám ako penzistom prinášajú jednotlivé zdravotné poisťovne? Pozrite si sumár všetkých úľav, na ktoré máte nárok či už pre svoj vek alebo aj pre svoj zdravotný stav. 

Dá sa ušetriť aj na dovolenkách? Koľko platia dôchodcovia za rôzne pobyty určené práve im? Aké pobytové zľavnené balíčky pre nich pripravili podnikatelia v spolupráci so štátom a ako, kedy a v akej výške môžu využívať príspevky na kúpele a rekreáciu. Pripravili sme pre vás kompletný sumár zliav a výhod na dovolenkách, ktoré si môžete ako penzisti uplatniť. 

A čo opatrovanie? Kedy máte nárok na asistenta, kedy na opatrovateľa a kedy môžete využívať aj zľavy v stravovaní? Akú pomoc ponúka štát a akú pomoc ponúka vaša obec v týchto oblastiach? V spolupráci s odborníkmi vám vysvetlíme, ako si zabezpečiť aj takéto formy pomoci. 

Zakúpte si praktický letný seriál v Hospodárskych novinách a dozviete sa všetko dôležité o zľavách a výhodách pre seniorov v rôznych oblastiach naprieč celým Slovenskom.  

Súčasťou predplatného je aj piatkový HN magazín s TV programom.

Objednať seriál 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 11:56