dreamstime.com
StoryEditor

Ako si užiť letnú cyklistickú sezónu čo najlepšie

10.05.2023, 00:00

Známe príslovie hovorí, že kto sa hýbe, ten nezhrdzavie. Pravidelné športovanie je cesta ku zdraviu aj ku krásne. Vďaka fyzickej aktivite človek získa nielen lepšiu kondíciu a viac svalovej hmoty, ale aj duševnú rovnováhu.

Máj je ideálne ročné obdobie nato, aby človek začal so športovaním, ktoré v zime odkladal na neskôr. Májové slniečko a teplý vzduch doslova láka k pohybu, takže to treba využiť! Vďaka pravidelným fyzickým aktivitám sa každý môže cítiť lepšie a spokojnejšie. Športovanie v prírode vyvoláva pocity blaha - spevňuje svaly, uvoľňuje kĺby, dopraje pľúcam viac kyslíka, podporuje činnosť srdca, mozgu a zlepšuje nielen kvalitu spánku, ale aj náladu. Preto niet divu, že bicyklovanie patrí k najobľúbenejším jarným a letným športovým aktivitám, ktoré si získavajú stále viac priaznivcov.   

Technický stav bicykla

Športovanie má pozitívny vplyv nielen na telesné, ale aj na duševné zdravie – prevetrá hlavu, pomáha ľahšie zvládať stres, zvyšuje tvorivý potenciál, cibrí vôľové vlastnosti a dodáva sebavedomie. Aj vy patríte do veľkej rodiny cyklistov? Aby ste si letnú cyklistickú sezónu mohli užiť čo najlepšie, na svojich potulkách v prírode nepodceňte technický stav bicykla. Na stránke www.suwisport.sk nájdete rôzne druhy cyklistických komponentov, ktoré vám jazdu nielen spríjemnia, ale aj zjednodušia. Či vlastníte cestný alebo horský bicykel, ku všetkým druhom bicyklov tu zakúpite náhradné diely na bicykel – kolesá, duše, plášte, sedadlá, pedále, brzdové platničky a iné komponenty. A tiež rôzne doplnky na bicykel - svetlá, zvončeky, pumpy, zámky, montážne náradie, cyklistické počítače, detské sedačky, košíky, tašky, ruksaky, fľašky a mnoho iných užitočných cyklistických doplnkov.    

Dokonalý pôžitok z jazdy

Pred každou jazdou na bicykli nezabudnite skontrolovať polohu sedla, riadidlá, reťaz a kolesá, nech sú vaše športové aktivity v prírode bezpečné. Neoddeliteľnou súčasťou bezpečnej jazdy na bicykli je prilba, okuliare, chrániče, rukavice a funkčné športové oblečenie s reflexnými prvkami. Reflexné prvky dokázali zabrániť už mnohým nehodám. Trasu si vyberajte podľa toho, či ste začínajúci alebo pokročilí cyklisti a nikdy nepreceňujte svoje sily. Pred bicyklovaním sa rozcvičte a nezabudnite na správne dýchanie. Správne dýchanie pozitívne ovplyvňuje pôžitok z jazdy. Na dlhšie cyklistické výlety si nezabudnite pripraviť malé občerstvenie - ľahké jedlo a dostatok tekutín. Nepodceňte ani balíček prvej pomoci a hygienické potreby. Do batoha si nezabudnite pribaliť ani mapu, mobil, baterku a náhradné oblečenie.  

Prajeme príjemný čas strávený na bicykli!        

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 00:08