StoryEditor

Investície do našej planéty: Mars prispieva k zdravšej Zemi

27.04.2023, 00:00

Spoločnosť Mars, ako jeden z najväčších výrobcov sladkostí, čokolády, jedla a krmív pre miláčikov, sa zaviazala priniesť pozitívne zmeny pre našu planétu a jej obyvateľov. To sa tiež odrazí v pláne spoločnosti Udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie (Sustainable in a Generation) a v jej globálnom dobrovoľníckom programe, v rámci ktorého tento rok spolupracovníci spoločnosti v strednej Európe oslávili Deň Zeme sadením stromov a zberom odpadu.

Plán udržateľného rozvoja spoločnosti Mars bol spustený v roku 2017. Stanovuje ambiciózne ciele založené na vedeckých poznatkoch v súlade s cieľmi udržateľného rozvoja Organizácie Spojených národov. Tri vzájomne prepojené piliere tohto plánu – Zdravá planéta, Spokojní ľudia a Pokrokové programy – zlepšujú kvalitu života ľudí v komunitách, od ktorých spoločnosť Mars získava materiály na svoje produkty. Spoločnosť zároveň myslí na svojich spolupracovníkov, zákazníkov a dokonca na domácich miláčikov.

image
Mars

Nový pilier Zmena balenia

Spoločnosť nedávno aktualizovala svoj plán udržateľnosti a pridala doň samostatnú časť zameranú na zníženie dopadu používaných obalových materiálov na životné prostredie. Aj v tomto pilieri si Mars stanovil ambiciózny cieľ, aby do roku 2025 bolo 100 % obalov recyklovateľných, znovu použiteľných alebo kompostovateľných. Na dosiahnutie tohoto cieľa znížila spoločnosť na globálnej úrovni ku koncu roka 2021 spotrebu plastov o 2 868 ton. V strednej Európe už spoločnosť Mars dosiahla veľký úspech, keď začala používať plne recyklovateľné tácky, plechovky, papierové odpadkové vrecia a papierové obaly na balenie svojich krmív pre domácich miláčikov.

„Vďaka nášmu celosvetovému úsiliu v strednej Európe používame na balenie výrobkov Petcare plne recyklovateľné tácky, plechovky a papierové vrecká na odpadky,“ uviedla Daniela Hlaváčková, marketingová riaditeľka Mars pre strednú Európu. „Okrem premeny obalov sa snažíme pre naše výrobky používať stále viac zložiek z udržateľných zdrojov. V produktoch Petcare, ktoré ponúkame spotrebiteľom v našom regióne, používame iba ryby zo 100 % udržateľných zdrojov.“

image
Mars

Ochrana oceánov

Obnova ekosystémov koralových útesov je tiež kľúčovým prvkom plánu Udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie (Sustainable in a Generation). Program spoločnosti SHEBA® Hope Reef je najväčším projektom obnovy koralových útesov na svete. Jeho cieľom je urýchliť rekolonizáciu koralov a obnoviť útesy umiestnením koralových „pavúkov“ (ide o šesťuholníkové oceľové konštrukcie pokryté vrstvou piesku s úlomkami koralov) do oblastí mŕtvych koralových útesov medzi zostávajúce živé koralové ostrovy. O úspechu programu svedčí skutočnosť, že za necelé dva roky bola polovica trojhektárovej projektovej plochy znovu pokrytá koralmi, čo je mimoriadne rýchle a veľkolepé zlepšenie. Bez neho by regenerácia trvala desiatky rokov.

image
Mars

Dobrovoľníctvom k udržateľnému svetu

„Svet, ktorý chceme zajtra, začína tým, čo podnikáme dnes,“ stojí vo vyhlásení spoločnosti Mars, ktoré sa vzťahuje aj na jej každodennú prevádzku. Spoločnosť Mars chce využiť kolektívnu silu svojich spolupracovníkov na to, aby trvalo zmenila život komunít, ktoré sú spojené s jej prevádzkami. V rámci dobrovoľníckeho programu majú spolupracovníci možnosť stráviť až 16 platených hodín ročne zapojením sa do aktivít, ktoré ich zaujímajú, podporujú ich, aby boli kreatívni a využívali svoje znalosti a zručnosti na to, aby sa zapojili do spolupráce s partnerskými organizáciami a priniesli zmysluplnú zmenu tým, ktorí ju najviac potrebujú. V minulom roku spolupracovníci v strednej Európe prispeli rôznym komunitám viac ako 1 300 dobrovoľníckymi hodinami. 

Spoločnosť Mars Central Europe tento rok oslávila Deň Zeme sadením stromov a zberom odpadu. Na Slovensku sa 20. apríla zapojilo viac ako 21 dobrovoľníkov do akcie na zber odpadu v Čiernom Balogu, ktorí vyčistili okolie železnice a nazbierali celkom 43 vriec odpadu.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 22:54